Antena 3 CNN Actualitate Circulaţia pe Transalpina a fost închisă complet. Mai mulți turiști au rămas blocați în nămeți

Circulaţia pe Transalpina a fost închisă complet. Mai mulți turiști au rămas blocați în nămeți

Circulaţia pe Transalpina a fost închisă complet. Mai mulți turiști au rămas blocați în nămeți
Sursa foto: Foto: pixabay.com
08 Oct 2016   •   15:23

UPDATE: Circulaţia rutieră pe Transalpina a fost închisă complet din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, respectiv suluri de zăpadă de circa 10 - 20 cm, vânt puternic, vizibilitate redusă, aproape de zero, a anunţat sâmbătă Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

"Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunţă participanţii la trafic că la această oră circulaţia rutieră este inchisă pe DN 67C (Transalpina), între staţiunea Rânca şi Obârşia Lotrului, km 34+800 - km 59+800. Decizia a fost luată de reprezentanţii CNAIR şi Poliţia Româna din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile care constau în: suluri de zăpadă de circa 10 - 20 cm, vânt puternic, vizibilitate redusă, aproape 0, provocată de ceaţă", se arată în comunicat.

Compania menţionează că restricţia este impusă tuturor categoriilor de autovehicule.

___________________

Anterior, instituția anunța că circulaţia rutieră pe Transalpina este restricţionată din cauza ninsorii şi a vântului puternic, pentru autovehiculele neechipate corespunzător pentru condiţii de iarnă, anunţă Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

"Circulaţia rutieră pe drumul naţional 67C (Transalpina), între staţiunea Rânca şi Obârşia Lotrului, km 34+500 - km 59+800,
este restricţionată ca urmare a condiţiilor meteorologice (strat de zăpadă de 2-3 cm, ninsoare măruntă şi vânt puternic, cu vizibilitate 50-100 m). Menţionăm că restricţia este impusă autovehiculelor neechipate corespunzător pentru condiţii de iarnă (cauciucuri de iarnă, lanţuri, etc.)", se menţionează în comunicat.

Potrivit companiei, lucrătorii de la drumuri acţionează cu două utilaje pentru menţinerea carosabilului în condiţii cât mai bune de circulaţie.

Turiști blocați în nămeții de pe Transalpina

Anunțul făcut de C.N.A.I.R vine după ce mai mulți turiști au rămas blocați pe Transalpina. Potrivit reporterului Antena 3, ar fi vorba de o mașină și un microbuz cu mai mulți turiști.

Directorul Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Târgu-Jiu, Ion Tudor, a declarat că microbuzul nu a mai putut să înainteze din Pasul Urdele către zona montană Rânca, din cauza zăpezii care a îngheţat pe carosabil.

"Stratul de zăpadă tocată este de 2-3 centimetri, acţionăm cu lama, dar bate vântul şi este şi risc de îngheţ puternic, deci nu se poate circula nici cu 4X4. Circulaţia este restricţionată, chiar oprită pe moment până când vom curăţa cu utilajele bine drumul", a spus Tudor.

Turiștii au fost scoși din nămeți de salvamontiști și echipajele de la Drumurile Naționale.

 

×
Subiecte în articol: transalpina zapada
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close