Antena 3 CNN Actualitate Locurile de parcare pentru persoane cu handicap, cele mai căutate de şoferii români

Locurile de parcare pentru persoane cu handicap, cele mai căutate de şoferii români

Locurile de parcare pentru persoane cu handicap, cele mai căutate de şoferii români
Sursa foto: locuri parcare handicap
02 Mar 2009   •   20:22

În alte ţări ale lumii, locurile de parcare destinate persoanelor cu handicap sunt respectate, iar când un oficial al poliţiei italiene a fost prins când parcase pe un astfel de loc, a demisionat. În România, şoferii se bat să prindă un loc de parcare rezervat persoanelor cu dizabilităţi. E un obicei de care se pare ca nu mai scăpam. Şi se manifestă oriunde - de la un banal supermarket până la parcarea aeroportului internaţional Henri Coandă.
O sută de maşini în cinci ore. Atâtea automobile au ocupat locurile rezervate persoanelor cu dizabilităţi din incinta aeroportului Henri Coandă luni. Niciunul dintre şoferi n-a ţinut seama nici de indicatoare şi nici de bunul simţ deşi, la o învărtitură de volan, găsea suficiente locuri libere. E drept nu atât de aproape de intrarea în aeroport.
Tupeul conducătorilor auto, de la şoferi de taxi la şoferi de limuzine, s-a manifestat şi mai puternic în faţa camerei de filmat. Nonşalanţi, unii dădeau de înţeles că habar nu au ce înseamnă semnul.
Două etaje mai jos, aceeaşi situaţie. Zeci de locuri obişnuite de parcare libere iar cele câteva rezervate persoanelor cu handicapat ocupate toate.
Iar lucrurile nu se opresc aici. Nici telefoanele montate, potrivit reglemetărilor europene, pentru cei care-şi duc viaţa într-un căruciror cu rotile nu funcţionează. Există, arată bine, dar sunt total inutile.
Respectul pentru cei cu dizabilitaţi este religie în ţările civilizate din Europa. La noi, fiecare cu legea lui.

Observator

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close