Antena 3 CNN Actualitate Lovitură pentru Laura Codruţa Kovesi! CNATDCU a admis sesizarea lui Mircea Badea şi a lui Mugur Ciuvică de a analiza teza de doctorat a şefei DNA

Lovitură pentru Laura Codruţa Kovesi! CNATDCU a admis sesizarea lui Mircea Badea şi a lui Mugur Ciuvică de a analiza teza de doctorat a şefei DNA

Lovitură pentru Laura Codruţa Kovesi! CNATDCU a admis sesizarea lui Mircea Badea şi a lui Mugur Ciuvică de a analiza teza de doctorat a şefei DNA
Sursa foto: Foto: Agerpres
14 Oct 2016   •   16:31

CNATDCU a admis sesizarea lui Mircea Badea şi a lui Mugur Ciuvică de a analiza teza de doctorat a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Așa cum prevede legea, sesizarea a ajuns  mai întâi la Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI), care a analizat-o, după care a trimis-o la CNATDCU.  

”Stimate domnule Președinte, vă înaintăm sesizarea referitoare la teza de doctorat a doamnei Laura Codruța Kovesi cu ”Combaterea crimei organizate prin dispoziții de drept penal”, susținută la Universitatea de Vest din Timișoara, și înregistrată la UEFISCDI cu nr. 2567/13.10.2016. Sesizarea respectă cerințele OMENCȘ 3482/24.03.2016 și este transmisă către CNATDCU în vederea demarării procesului de analizare și soluționare a acesteia”, se arată în sesizarea publicată pe site-ul Consiliului.

Urmează ca în cinci zile, să se întocmească o comisie care va reanaliza lucrarea.

Grupul de Investigaţii Politice (GIP), condus de Mugur Ciuvică,  a anunţat că a sesizat oficial CNATDCU în privinţa tezei de doctorat a Laurei Kovesi, depunând peste o sută de pagini din lucrare care ar fi fost identificate de softul antiplagiat iThenticate, alături de "dovezile plagiatului".

„Am depus peste o sută de pagini din lucrarea de doctorat a Laurei Codruța Kovesi identificate de softul antiplagiat iThenticate, împreună cu dovezile plagiatului. În plus față de lucrurile pe care le-am spus în postările anterioare referitoare la plagiatul Laurei Codruța Kovesi, am mai sesizat CNATDCU cu privire și la alte aspect”, a spus președintele GIP. Acesta a adăugat în postările sale că cea mai interesantă problemă care se ridică ar fi faptul că la notele de Bibliografie sunt citate lucrări în limba franceză, dar că în urma consultării CV-ului șefei DNA a constatat că aceasta nu știe limba franceză. Printre alte probleme descoperite de cei de la GIP, CNATDCU va avea de răspuns și la faptul că Laura Kovesi a copiat cu greșeli cu tot anumite pasaje din lucrările originale ale unor autori. Am transmis CNATDCU și o listă a titlurilor lucrărilor publicate de Laura Codruța Kovesi (inclusiv cu numele Lascu) anterior tezei de doctorat, precum și articolele publicate de aceasta în revista Dreptul și în Revista de drept penal. Aceste documente demonstrează încă o dată că Kovesi minte când susține că și-a copiat propriile lucrări semnate cu numele Lascu”, a spus Mugur Ciuvică.

„E luată în calcul era o infirmaţie seioasă că nu se găsesc experţi pentru că profesorii universitari refuza să analizeze. E normal că tuturor le e frică de puşcărie. Pe softul ăla trebuie să dea click, oamenilor respectivi cred că le este frică. În 2012, au spălat plagiatul cu Mateuţ în frunte. Acuma e ceva mai dificil, pentru că nu e vb doar de analiza noastră, în plus e rezultatul acelui soft care este imposibil de combătut”, a declarat Mugur Ciuvică în emisiunea 100 de minute.

La rândul său, Mircea Badea a susţinut: „Sunt surprins că au decis să o analizeze. Dânşii vor analiza inclusiv acest soft. Rămâne de văzut concret cum se va rezolva problema, cine va face parte din comisie, că ar fi stupid să fie aceleaşi persoane care s-au pronunţat deja. Nu prea vrea nimeni însă să facă parte nimeni din comisie”.

 

 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close