Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban, legat de amânarea alegerilor locale: „Deocamdată nu am această intenție"

Ludovic Orban, legat de amânarea alegerilor locale: „Deocamdată nu am această intenție"

Premierul României, Ludovic Orban, a declarat că e prematur să ia o decizie în acest moment cu privire la o eventuală amânare a alegerilor locale, prioritară fiind acum situația provocată de coronavirus.

Ludovic Orban, legat de amânarea alegerilor locale: „Deocamdată nu am această intenție"
Sursa foto: Hepta
de Claudia Simion    |    23 Iul 2020   •   15:20

„Deocamdată nu am această intenție. Preocuparea noastră principală este să ne mobilizăm la capacitate maximă pentru a opri răspândirea epidemiei și toate acțiunile pe care le facem sunt în acest sens.

Deocamdată este prematur, din punctul meu de vedere, să discutăm despre o posibilă amânare a alegerilor. Noi vom face o evaluare profesionistă a riscului epidemiologic existent pentru fiecare activitate în parte în campania electorală”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a declarat că se poate face o campanie electorală pentru alegerile locale prin evitarea adunărilor publice, evitarea contactului direct, apropiat, se poate face campanie în spații deschise, pe media online, iar secțiile de votare se pot organiza astfel încât să nu existe transmiterea virusului.

Peste 1.100 de infectări cu COVID-19 în ultimele 24 de ore

Un nou record s-a înregistrat astăzi, în România, în ceea ce privește numărul infectărilor din ultimele 24 de ore. Grupul de Comunicare Stategică a anunțat alte 1.112 de noi cazuri de infecție cu coronavirus.

Până astăzi, 23 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 41.275 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 
 24.862 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.787 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. Până astăzi, 2.126 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Pe teritoriul României, 250 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 816 persoane se află în izolare instituționalizată .De asemenea, 1.334 de persoane se află în carantină la domiciliu.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban coronavirus alegeri locale
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close