Antena 3 CNN Actualitate Lumina artificiala se apropie de cea naturala datorita spoturilor cu LED! (P)

Lumina artificiala se apropie de cea naturala datorita spoturilor cu LED! (P)

Lumina artificiala se apropie de cea naturala datorita spoturilor cu LED! (P)
31 Oct 2016   •   17:14

Tehnologia inclusa in iluminatul cu LED face posibila emiterea atat a unei nuante calde de lumina, apropiata de cea naturala, cat si rece, nuanta neonului traditional. Iluminatul cu LED ajunge sa detroneze iluminatul clasic, cel obtinut prin incandescenta, precum si pe cel al becurilor economice. Acum, spoturile cu LED au forme diferite, pot fi plasate in mai multe puncte strategice pentru a oferi lumina cat trebuie si unde trebuie si ajung sa inlocuiasca iritantul bec din mijlocul camerei. Spoturile cu LED redau o lumina intensa pe perete si difuza pentru ochiul uman, prin degajarea portiunilor luminate, prin dispersarea lor.

Asadar, aceste spoturi led pot oferi camerei lumina din mai multe surse. Mai mult, sunt capabile sa puna in valoare anumite zone ale camerei sau ale peretelui. Spoturile de acest tip pot fi folosite in evidentierea unor piese centrale de mobilier, unor colturi de camera frumos amenajate sau unor locuri cu o anumita functionalitate.
Se desprind cateva concluzii referitoare la spoturile cu LED:
•      Ofera o gama variata de puteri si modele   
•    Confera o lumina care nu agaseaza
•         Dozeaza fasciculele luminoase dupa cum se doreste
•         Pun in valoare locuri diferite din camera
•         Confera o atmosfera eleganta si de bun gust

Alte corpuri de iluminat cu tehnologie LED
 

Tehnologia LED inglobeaza mult mai multe produse: becuri, benzi, aplice, panouri, lustre, plafoniere, lampi, tuburi, proiectoare si asa mai departe. Spoturile LED pot fi folosite pentru a oferi intensitatea necesara de lumina, suficienta pentru camera, sub razele carora se poate citi relaxat si sub influenta carora ochii primesc lumina optima.
In general, spoturile LED de forma rotunda, sunt intalnite in cea mai mare masura intrucat este cunoscut faptul ca forma unui obiect de iluminat trebuie sa fie rotunda. Spoturile rotunde au devenit mobile, pentru a permite efecte spectaculoase.

Bineinteles ca in locuintele personale, mobilitatea nu are prea mare relevanta, deoarece schimbarea pozitiei mobilei se intampla rar, insa in spatiile interioare unde se aduc stative, se agata tablouri si asa mai departe, sunt foarte utile si placute fiindca acestea au lumina calda: incanta ochiul si valorifica obiectele sau tinutele persoanelor care sunt luminate in acest fel.

Unde se folosesc mai des?

Acum tehnologiei LED i s-a adaugat versatilitatea! Pe piata de profil sunt disponibile spoturi patrate cu LED, intalnite sau preferabil de intalnit in Ho.Re.Ca., in retail sau in muzee. Bineinteles si pentru acestea patrate exista cel putin o varianta mobila.

Spoturile LED dreptunghiulare si rotative sunt compuse din cadre in care sunt montate cate doua spoturi rotunde.
Pentru rafturile magazinelor de tot felul, spoturile LED cu sina ofera posibilitatea de a centra fasciculul luminos intr-o anumita directie, pentru a „imbraca” in lumina un intreg capat de raft sau o intreaga vitrina. Aceste spoturi special fabricate pentru utilizarea in magazin au o durabilitate extraordinar de mare, de pana la 50.000 de ore, adica cativa ani de zile  la o durata de iluminare de 10-12 ore pe zi!

In cele din urma, spoturile cu LED au fost create si pentru folosirea la exterior, pentru a lumina portiuni de perete exterior sau intrari in diferite locatii. Acestea sunt pentru fatada sau incastrabile in pardoseala, si fiecare costa foarte putin, iar montajul se realizeaza extrem de usor.

Lumina preferata, redata de LED-Zone.ro!

LED-Zone.ro este magazinul online de spoturi cu LED care doreste sa transmita tuturor ca solutiile de iluminare cu LED sunt eficiente, consumul de energie implicat fiind de doar o zecime din cel consumat de becurile cu incandescenta pentru aceeasi intensitate luminoasa.

Durabilitatea maxima este aceea de pana la 50.000 de ore mentionata la spoturile LED. Specialistii de la LED-Zone.ro mai spun ca aceste spoturi au diferite forme, sunt sigure, si nu se incalzesc in exces. Nici macar nu frig daca sunt atinse cu mana! Iata de ce se pot ascunde si in zone cu materiale textile sau chiar langa zone cu lemn, daca lemnul acela este parte dintr-un suport sau dintr-o piesa de arta sau decorativa.

Atat spoturi LED rotunde cat si patrate, fixe sau mobile, de exterior, cu sina pentru magazin si chiar pentru utilizari industriale se regasesc in categoriile de produse ale acestui magazin online. LED-Zone.ro modifica perceptiile asupra iluminatului artificial si il poate aduce mai aproape de iluminatul natural prin spoturile cu LED pe care le comercializeaza si nu numai!
 
 
 

 

×
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close