Antena 3 CNN Actualitate Dobrovolschi, despre o viitoare evaluare a președintelui Iohannis privind Guvernul Tudose: „Va fi comunicată la momentul potrivit. Este dreptul coaliţiei să facă evaluări”

Dobrovolschi, despre o viitoare evaluare a președintelui Iohannis privind Guvernul Tudose: „Va fi comunicată la momentul potrivit. Este dreptul coaliţiei să facă evaluări”

Dobrovolschi, despre o viitoare evaluare a președintelui Iohannis privind Guvernul Tudose: „Va fi comunicată la momentul potrivit. Este dreptul coaliţiei să facă evaluări”
Sursa foto: Foto: Facebook/Madalina Dobrovolschi
11 Iul 2017   •   12:18

Purtătorul de cuvânt al Preşedintelui României, Mădălina Dobrovolschi a susținut o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni.

Iată principalele declarații:

Vreau să vă comunic agenda președintelului Iohannis. O agendă cu puncte importante. Joi, 13 iulie, va vizita Centrul Administrativ Mihai Kogălniceanu, unde se va ffla și președintele comitetului NATO Petr Pavel. Se va întâlni cu piloții români și britanici.

În perioada mai până la sfârșitul lui august, se află patru avioane Typhoon în țara noastră.

Sâmbătă, 15 iulie, președintele va participa la poligonul Cincu, pentru un exercițiu militar. Savage Garden. La aceast exercițiu participă peste 25.000 de militari.

Marţi, 18 iulie, preşedintele României, Klaus Iohannis, va fi în vizită în judeţele Harghita şi Covasna. Au trecut mulţi ani de când un şef de stat nu a mai fost în vizită oficială în cele două judeţe din centrul ţării, iar scopul acestei vizite îl reprezintă cunoaşterea problemelor locale, identificarea realităţilor zonei, dar şi a elementelor care ţin de viitoarea dezvoltare regională.

Șeful statului va participa la o dezbatere cu autorităţile locale ce va avea loc la Consiliul Judeţean Harghita, în Miercurea Ciuc, eveniment la care vor participa peste 300 de aleşi locali, dar şi reprezentanţi ai instituţiilor judeţene. Dezbaterea poartă numele ”Coerenţă şi transparenţă, exemple de bune practici la nivelul judeţelor Harghita şi Covasna” şi se va concentra pe identificarea problemelor cu care se confruntă cei din administraţia locală din judeţele Harghita şi Covasna, identificarea domeniilor cu potenţial de dezvlotare în această zonă, dar şi a modului în care sunt puse în practică măsurile de ordin administrativ.

Cele două judeţe, e bine de subliniat, au un potenţial extraordinar de dezvoltare, dar trebuie identificate condiţiile care vor face posibilă această dezvoltare. (...) Temele care vor fi abordate în cadrul acestei dezbateri: infrastructură, activităţi economice şi forţă de muncă la nivel local, capacitatea de colaborare prin intermediul clusterelor şi asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară, turismul şi potenţialul de dezvoltare din această zonă.

Dezbaterea este organizată de Consiliul Judeţean Hraghita în colaborare cu Consiliul Judeţean Covasna.

Tot pe 18 iulie, şeful statului vizitează şi Complexul Monahal Şumuleu Ciuc, purtătorul de cuvânt precizând că Iohannis îşi doreşte să sublinieze încă o dată importanţa pe care o acordă încurajării tradiţiilor, respectării drepturilor şi libertăţilor prevăzute de Constituţie când vorbim despre libertate religioasă, dar şi dezvoltarea parteneriatului între autorităţile locale şi culte în domenii precum cel cultural, social şi educaţional.

Este una dintre cele mai cunoscute zone de pelerinaj din România. De asemenea, este cel mai mare complex de acest gen din Europa de Est, adunând credincioşi din România şi din alte ţări. Vizita la acest centru spiritual are un rol foarte clar.

Tot în cadrului vizitei în Harghita, Iohannis se va opri la căminul ”Sfântul Ştefan” din Miercurea Ciuc. Va vizita acest cămin, şi, de asemenea, în incinta acestei instituţii, va avea o întâlnire cu meşteşugari, întreprinzători şi producători autohtoni. Ca de fiecare dată, când sunt astfel de contexte, preşedintele îşi doreşte să sublinieze faptul că susţine agricultura ecologică şi, de asemenea, producătorii autohtoni, meşteşugarii. Să nu uităm că aceste aspecte ţin de brandul României şi, dacă tot vorbim de potenţial de dezvoltare în această zonă, tocmai aceste lucruri pot face parte din elementele de dezvoltare agroturistică din zona Harghita şi Covasna.

Deplasarea în județul Harghita, se va încheia în jurul prânzului, când președintele va vizita fabrica Perla Harghitei din Sâncrăieni, este o fabrică cu tradiţie în îmbutelierea apei minerale. Are capital integral românesc, ceea ce este un fapt foarte important. România se află pe locul 5 la nivelul Uniunii Europene la capitolul producţie de ape minerale, care este, din nou, un fapt care merită adus în prim plan. Tocmai de aceea, şeful statului intenţionează să sublinieze acest potenţial pe care îl are zona, un potenţial economic important, tocmai pentru că există resurse deosebit de bogate în izvoare de ape mineralecare are capital românesc. După prânz, președintele va merge la Covasna, mai precis în municipiul Sfântul Gheorghe, unde va avea loc o întâlnire cu reprezentanţii clusterelor, asociaţiilor profesionale şi incubatoarelor din zonă şi unde se va discuta despre măsurile care ar putea fi luate pentru încurajarea întreprinderilor mici şi mijlocii din zonă, dar şi modul în care acestea ar putea să aducă o contribuţie importantă la dezvoltarea economică din judeţele Harghita şi Covasna.

În seara zilei de 18 iulie, președintele va participa la Mausoleul de la Mărăști, la un ceremonial militar, dar, de asemenea, aduce omagii ostaşilor români care şi-au pierdut viaţa în timpul Primului Război Mondial. (...) Preşedintele vrea să pună în evidenţa contribuţia remarcabilă pe care au avut-o ostaşii români la ceea ce înseamnă realizarea Unirii. Şi de asemenea, două aspecte importante - cât este de necesar să marcăm momentele glorioase ale Armatei Române şi Preşedintele îşi mai doreşte să sublinieze nevoia urgentării, nevoia intensificării pregătirilor pentru anul 2018. Să nu uităm că vorbim despre Centenarul Marii Uniri şi sunt necesare aceste pregătiri foarte serioase”.

Aceasta este comunicarea pe care am vrut să o fac.

Întrebări:  - fraudarea alegerilor, revocarea Laurei Codruța Kovesi, președintele ar semna o astfel de revocare?

Președintele României a primit o întrebare despre acest subiect, evaluarea sa este că este foarte mulțumit de activitatea DNA. Nu sunt comentarii suplimentare.

O primă evaluare a actualului Guvern?

Preşedintele României şi în legătură cu acest subiect a fost foarte clar, a făcut apel la responsabilitate, este nevoie de responsabilitate, este nevoie de stabilitate, este nevoie de urmărirea unui traseu pe care să-l înţeleagă şi să-l cunoască toată lumea. Toate aceste jocuri care ţin de schimbări bruşte la nivel de elemente care ţin de finanţe, economie, nu sunt evident bune. O evaluare a Guvernului va fi comunicată de către domnul preşedinte la momentul potrivit. Deocamdată, să sperăm că a fost auzit şi înţeles apelul făcut de domnul preşedinte, apelul la responsabilitate. Este dreptul coaliţiei care susţine Guvernul să facă astfel de evaluări şi, până la urmă, este şi responsabilitatea acestor partide să se asigure că acel renumit program de guvernare este pus în practică e către guvernul pe care îl susţin”.

Armata va mai primi 2%?

Nu ar trebui să fie vorba de o credință, ci aplicarea unui angajmaent, Guvernul României l-a luat și trebuie doar aplicat.

Ministerul de Apărare a venit cu planul de înzestrare?

Ați adus în discuție CSAT, știți ce se întâmplă, facem comunicări, la final aducem date suplimentare.

 

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close