Antena 3 CNN Actualitate MAE: Atacul Statelor Unite în Siria, o reacție fermă la atrocitățile comise în urma atacului cu arme chimice

MAE: Atacul Statelor Unite în Siria, o reacție fermă la atrocitățile comise în urma atacului cu arme chimice

MAE: Atacul Statelor Unite în Siria, o reacție fermă la atrocitățile comise în urma atacului cu arme chimice
Sursa foto: Foto: gov.ro
07 Apr 2017   •   13:57

Ministerul Afacerilor Externe informează, într-un comunicat oficial, că atacul Statelor Unite în Siria constituie o reacție fermă la atrocitățile comise în urma atacului cu arme chimice, reiterând faptul că România este solidară cu Aliații și partenerii noștri.

”România reiterează condamnarea fermă a atacului chimic întreprins asupra localității Khan Sheikhoun din provincia Idlib, din 4 aprilie 2017, soldat cu victime în rândul populației civile, inclusiv copii.

Acțiunea SUA din 7 aprilie 2017 constituie o reacție fermă la atrocitățile comise în urma atacului cu arme chimice. România este solidară cu Aliații și partenerii noștri.

România sprijină orice efort destinat încetării conflictului din Siria care, în cei șase ani de la declanșare, a condus la pierderi substanțiale de vieți și distrugeri de bunuri materiale și, în același timp, a generat un focar de instabilitate regională, terorism si migrație necontrolată.

România susține în continuare identificarea și implementarea unei soluții politice a crizei siriene, prin intermediul unui proces de tranziție politică inclusiv, coordonat de Siria, pe baza rezoluțiilor relevante ale Consiliului de Securitate, în special a Rezoluției 2254 a Consiliului de Securitate al ONU și a Comunicatului de la Geneva (2012). Aceste elemente de conduită au fost reiterate recent de România, cu ocazia Conferinței de la Bruxelles privind sprijinirea viitorului Siriei și al regiunii, desfășurată la 5 aprilie 2017.

Până la momentul producerii atacului, de la începutul conflictului sirian, nu au fost înregistrate cazuri de cetățeni români decedați sau răniți pe teritoriul Siriei ca urmare a acțiunilor armate.

Ambasada României la Damasc a întreprins demersuri pe lângă autoritățile siriene pentru obținerea de date oficiale referitoare la cetățeni români care pot fi afectați în urma atacului.

Celula de Criză a MAE este activă în continuare și face toate demersurile în sprijinul cetățenilor români”.

×
Subiecte în articol: MAE Damasc Ministerul Afacerilor Externe
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close