Antena 3 CNN Actualitate MAE îi răspunde lui Vladimir Putin: "România nu are pretenții teritoriale în Ucraina"

MAE îi răspunde lui Vladimir Putin: "România nu are pretenții teritoriale în Ucraina"

Ministerul Afacerilor Externe a transmis o poziție față de declarațiile președintelui Vladimir Putin privind România.

MAE îi răspunde lui Vladimir Putin: "România nu are pretenții teritoriale în Ucraina"
Sursa foto: Mediafax
de Claudia Popovici    |    05 Noi 2022   •   16:53

Ministerul Afacerilor Externe al României respinge aserțiunile exprimate de președintele Federației Ruse care induc în mod fals ideea că România ar avea pretenții teritoriale față de Ucraina.

Reamintim că, în discursul susținut la ziua Unității Naționale, liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a dat de înțeles că țara noastră ar avea pretenții teritoriale în Ucraina.

Mai exact, Vladimir Putin ar fi spus indirect că teritoriile din vestul Ucrainei au fost luate cu forța de la Ungaria, România și Polonia.

MAE îi răspunde lui Vladimir Putin: "România nu are pretenții teritoriale în Ucraina"

„Ministerul Afacerilor Externe al României respinge aserțiunile exprimate de Președintele Federației Ruse în discursul susținut cu ocazia Zilei Unității Naționale, care induc în mod fals ideea că România ar avea pretenții teritoriale față de Ucraina.

MAE subliniază că războiul de agresiune declanșat de Rusia la 24 februarie reprezintă o încălcare gravă și brutală a principiilor de drept internațional, inclusiv a suveranității și integrității teritoriale ale Ucrainei”, transmite MAE.

Ministerul Afacerilor Externe subliniază că războiul de agresiune declanșat de Rusia la 24 februarie reprezintă o încălcare gravă și brutală a principiilor de drept internațional, inclusiv a suveranității și integrității teritoriale ale Ucrainei.

Și, în acest context, spun reprezentanții MAI, România reafirmă susținerea sa fermă pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială ale Ucrainei în frontierele sale recunoscute internațional.

×
Subiecte în articol: MAE Vladimir Putin Ucraina
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close