Antena 3 CNN Actualitate MAE, despre asasinarea consulului onorific al României în El Salvador

MAE, despre asasinarea consulului onorific al României în El Salvador

MAE, despre asasinarea consulului onorific al României în El Salvador
Sursa foto: foto: pixabay.com
12 Iul 2016   •   08:27

Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă profundul regret faţă de decesul consulului onorific al României în Republica El Salvador, Emanuel Ricardo Salume Barake. Acesta a fost găsit mort în locuința sa, luni, 11 iulie, iar potrivit primelor cercetări, consulul a fost asasinat.

Domnul Salume Barake a fost numit consul onorific al României în El Salvador în anul 1994. Activitatea sa, în calitate de consul onorific al României, s-a concretizat mai ales prin acordarea de sprijin cetățenilor români în raport cu autoritățile salvadoriene, potrivit știripesurse.ro.

Detaliile referitoare la împrejurările în care a survenit decesul consulului onorific urmează a fi clarificate în cadrul investigațiilor judiciare întreprinse de autoritățile locale, cu care se menține legătura.

MAE exprimă speranța că cei vinovați pentru comiterea acestui act vor fi identificați în cel mai scurt timp pentru a fi trași la răspundere în fața justiției. Ministerul Afacerilor Externe reiterează condamnarea tuturor actelor de acest tip și respinge cu tărie violențele, indiferent de rațiune și formă de manifestare

×
Subiecte în articol: MAE
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close