Antena 3 CNN Actualitate MAE: Relansarea Strategiei Dunării - principalul obiectiv al mandatului României la SUERD

MAE: Relansarea Strategiei Dunării - principalul obiectiv al mandatului României la SUERD

 MAE: Relansarea Strategiei Dunării - principalul obiectiv al mandatului României la SUERD
27 Iun 2019   •   18:49

Relansarea Strategiei Dunării este principalul obiectiv al mandatului României la SUERD, procesul de revizuire a planului de acţiune reprezentând "un pas foarte important în această direcţie", precizează Ministerul Afacerilor Externe (MAE). 

În acest context, România a impulsionat discuţiile pentru includerea agriculturii şi acvaculturii în domeniile de interes ale regiunii, arată sursa citată. 

Secretarul de stat pentru afaceri europene, Melania-Gabriela Ciot, care participă joi şi vineri la cea de-a opta ediţie a Forumului Anual al Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD), şi-a exprimat încrederea în eficienţa unor astfel de platforme de a identifica noi priorităţi de dezvoltare, asigurând o abordare mai eficientă a problemelor cu care se confruntă regiunea. 

Potrivit MAE, oficialul român a deschis sesiunile de lucru ale Forumului printr-un discurs de bun venit adresat celor peste 1.000 de participanţi la acest eveniment, subliniind în intervenţia sa eforturile depuse de România pentru promovarea strategiilor macro-regionale la nivel european, dar şi promovarea SUERD la nivel regional, naţional şi local pentru asigurarea coeziunii teritoriale şi social-economice a statelor participante. 

Secretarul de stat pentru afaceri europene a reconfirmat angajamentul politic al României în promovarea SUERD, în acest sens, asigurând în calitatea sa de preşedinţie a Consiliului UE obţinerea consensului pentru adoptarea de către statele membre UE a Concluziilor Consiliului privind implementarea Strategiilor macro-regionale. 

Cea de-a opta ediţie a Forumului Anual al Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD) are loc la Bucureşti, fiind cel mai important eveniment al preşedinţiei în exerciţiu a României la SUERD şi ultimul de mare amploare desfăşurat sub egida preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene, mandat care se încheie pe 30 iunie, mai precizează MAE. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: MAE Dunarea
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close