Antena 3 CNN Actualitate Magazinele care vând legal plante halucinogene ar putea fi interzise

Magazinele care vând legal plante halucinogene ar putea fi interzise

Magazinele care vând legal plante halucinogene ar putea fi interzise
19 Aug 2009   •   20:09

Plantele halucionegene, vândute legal până acum în magazinele din România, ar putea fi complet interzise de ministerul Sănătăţii, care a făcut public un proiect de Ordin prin intermediul căruia intenţionează sa pună punct consumului de astfel de produse. Termenul de dezbatere al proiectului de Ordin este de 19 septembrie. După această dată va fi publicat în Monitorul Oficial, ceea ce va conduce la închiderea magazinelor care vând produse etnobotanice ce au efecte halucinogene.

"Având în vedere amploarea fenomenului şi riscurile la care sunt expuse persoanele care achiziţionează produsele menţionate, este necesară intervenţia autorităţii publice în scopul protejării sănătăţii cetăţenilor. Întrucât nu există un act normativ care să reglementeze această situaţie de fapt, la Ministerul Sănătăţii s-a întrunit un grup de lucru interinstituţional care a elaborat un proiect de ordin care să stabilească condiţiile comercializării acestor produse", potrivit directorului Direcţiei Generale Strategii şi Politica Medicamentului, Gabriel Şaramet, citat de Mediafax.

Proiectul de lege prevede interzicerea activităţilor cu produse vegetale, plante sau substanţe care induc sau pot induce ideea că ar putea avea efect similar plantelor, substanţelor şi cel al preparatelor cu conţinut stupefiant şi psihotrop. În cazul în care plantele care fac obiectul acestui ordin sunt comercializate în scop etnobotanic, vor fi supuse unui regim de autorizare.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ministerul Sănătății
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close