Antena 3 CNN Actualitate Magazinele de cartier, alternativa la scumpirea preţurilor din supermarketuri?

Magazinele de cartier, alternativa la scumpirea preţurilor din supermarketuri?

Magazinele de cartier, alternativa la scumpirea preţurilor din supermarketuri?
Sursa foto: supermarket
19 Feb 2009   •   20:16

Vânzările de alimente scad de la o lună la alta. Cu toate acestea, în supermarketuri preţurile sunt aproape de neclintit. În schimb, în magazinele de cartier domneşte ca literă de lege ieftinirea. Acestea preferă să supravieţuiască, chiar dacă au profituri tot mai aproape de zero.
Deşi vânzarile de alimente ale lanţurilor de magazine scad cu fiecare lună, în magazinele mari, preţul a fost majorat în medie cu 10%. De vină nu mai e deprecierea leului ca pâna acum, ci, potrivit reprezentanţilor magazinelor, forţarea preţurilor de pe piaţa neagră. Chiar şi aşa, acest fapt nu este o scuză, mai ales dacă va intra în vigoare Codul de bune practici.
Potrivit Ministrului Agriculturii, alimentele ar trebui să se ieftinească cu un procent de până la 30%. În supermarketuri însă, preţurile nu au scăzut deloc. Alternativa rămâne astfel magazinul de cartier, acolo unde proprietarii lucrează cu stocuri mici şi îşi permit să mai scadă la preţ.
În ciuda crizei economice, a restrângerii creditarii şi scăderii consumului, studiile arată că românii continuă să cheltuiască cea mai mare parte a venitului lunar pentru mâncare.
Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close