Vasile Blaga, încă o veste proastă de la judecători

de D.G.    |    07 Noi 2016   •   22:01
Vasile Blaga, încă o veste proastă de la judecători

Magistraţii Curţii Supreme au respins, luni, contestaţia formulată de fostul copreşedinte al PNL Vasile Blaga împotriva sechestrului impus de procurori în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, potrivit Agerpres.

"Respinge ca nefondată contestaţia formulată de contestatorul Vasile Blaga împotriva ordonanţei din 25.10.2016 emisă în dosarul 234/3P/2016 a PICCJ - DNA - ST Ploieşti", se arată în minuta deciziei.

Blaga s-a prezentat luni la Curtea Supremă, unde magistraţii au luat în discuţie contestaţia acestuia împotriva sechestrului instituit de procurorii anticorupţie.

Surse apropiate anchetei au declarat că procurorii au instituit măsura sechestrului asigurător asupra mai multor imobile până la concurenţa sumei de 700.000 de euro.

Procurorii susţin că, în 2009, în PDL, a existat o înţelegere vădită între persoane cu funcţii de conducere - secretarul general Vasile Blaga şi vicepreşedintele Gheorghe Ştefan - în sensul obţinerii de bani pentru partid.

Blaga este acuzat de primirea în mod repetat, în perioada 2011 - 2012, în trei rânduri, prin interpus, a sumei totale de 200.000 euro, precum şi de la Gheorghe Ştefan a sumei de 500.000 euro, despre a căror provenienţă avea cunoştinţă, spun anchetatorii.

"Potrivit înţelegerii, acest lucru urma să fie realizat prin numirea, cu ajutorul miniştrilor desemnaţi politic, a unor persoane agreate la conducerea companiilor naţionale şi instituţiilor publice din subordinea acestor ministere, prin intermediul cărora să se procedeze la atribuirea unor contracte de achiziţie publică unor firme dispuse să 'cotizeze' pentru formaţiunea politică din care cei doi făceau parte. În acest sens, suspectul Ştefan şi-a folosit în mod direct influenţa deţinută în mediul politic şi a determinat persoanele cu putere de decizie de la nivelul ministerelor de resort să numească la conducerea unei companii naţionale din domeniul energiei o anumită persoană", precizează DNA.

Procurorii au constatat că respectiva persoană fusese agreată de Gheorghe Ştefan şi Vasile Blaga şi a fost dispusă să contribuie - indirect - la finanţarea partidului cu sume de bani, prin atribuirea preferenţială a unor contracte de achiziţie publică unor diverse societăţi indicate.

Procurorii DNA Ploieşti au instituit măsuri asigurătorii şi asupra unor bunuri ale fostului primar al municipiului Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan.

x close