Antena 3 CNN Actualitate Mandat de arestare pentru un fost polițist local bănuit că ar fi furat de la un viceprimar din Târgu Jiu

Mandat de arestare pentru un fost polițist local bănuit că ar fi furat de la un viceprimar din Târgu Jiu

Dragoș Constantin Medeleanu, fost agent al Poliției Locale Târgu-Jiu are trei dosare penale deschise pe numele său în care este acuzat de furt calificat. Pentru unul din ele fostul agent local a primit mandat de arestare preventivă. Pe lista victimelor sale apare fostul viceprimar Iulia Vână, firma acesteia, dar și alte câteva persoane care au calitatea de persoană vătămată.

Mandat de arestare pentru un fost polițist local bănuit că ar fi furat de la un viceprimar din Târgu Jiu
de Georgiana Adam    |    24 Feb 2021   •   17:07

Totul a ieşit la iveală anul trecut, după ce mai multe persoane au început să reclame dispariția unor telefoane mobile lăsate nesupravegheate în autoturisme şi la mall.

Numărul mare de apeluri i-au determinat pe poliţişti să facă o serie de verificări şi aşa au ajuns să descopere că autorul furturilor era fostul agent local Medeleanu pe care l-au reţinut atunci pentru 24 de ore.

În toamnă anului 2020, el a primit o condamnare de 1 an și 5 luni cu un termen de supraveghere de 2 ani, timp în care nu ar fi trebuit să mai comită alte fapte similare.

Acum câteva zile însă, fostul poliţist local a comis-o din nou. El a fost prins după ce a furat o mașină parcată cu cheile în contact pe o stradă din orașul Târgu-Jiu.

"Cu ocazia activităților desfășurate de polițiști, autoturismul în cauză a fost depistat în scurt timp pe Bulevardul Ecaterina Teodoroiu, din municipiul Târgu-Jiu, la volanul acestuia fiind identificat un bărbat, de 42 de ani, din municipiul Târgu-Jiu.

Autoturismul a fost recuperat și predat persoanei vătămate. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt în scopul folosinței, iar față de bărbatul bănuit de săvârșirea faptei, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj”, a transmis Poliția.

Luni, bărbatul a fost trimis în judecată tot pentru furt calificat într-un alt dosar penal în care are calitatea de inculpat.

În acest dosar procurorii au cerut înlocuirea măsurii de control judiciar sub care se afla Medeleanu cu cea a arestării preventivă.

"Admite sesizarea formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu şi dispune înlocuirea măsurii preventive a controlului judiciar, luată prin ordonanța nr. 577/P/2021 din data de 15.02.2021 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu față de inculpatul Medeleanu Constantin Dragoş, trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, distrugere și trei infracțiuni de furt de folosință (…) cu măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data punerii în executare.

Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă cu privire la inculpat, în conformitate cu dispozitivul prezentei încheieri, la momentul rămânerii definitive”, se arată în decizia Judecătoriei Târgu-Jiu, notează gorjeanul.ro

 

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close