Antena 3 CNN Actualitate Marcel Ciolacu: Solicit demiterea de urgenţă a şefului Poştei Române

Marcel Ciolacu: Solicit demiterea de urgenţă a şefului Poştei Române

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu cere demiterea de urgenţă a şefului Poştei Române, după ce au fost voturi prin corespondenţă exprimate de cetăţenii din Diaspora, însă plicurile nu au ajuns la AEP.

Marcel Ciolacu: Solicit demiterea de urgenţă a şefului Poştei Române
Sursa foto: Agerpres
de Silvia Țigănilă    |    05 Dec 2020   •   19:08

”Votul fiecărui român contează și trebuie protejat!

14.000 din cele 35.800 de voturi prin corespondență nu au ajuns la AEP. De vină este Poșta Română, al cărui director este un alt politruc liberal!

Solicit demiterea de urgență a șefului Poștei Române care nu a fost în stare să organizeze circuite astfel încât să fie respectate deciziile luate de autoritățile electorale!”, a scris Marcel Ciolacu, sâmbătă seară, pe Facebook. 

Potrivit premierului Ludovic Orban, au existat 35.000 de cereri valide pentru care s-a trimis plicul în perioada 4-14 noiembrie prin intermediul Poștei Române. În scrisoare existau instrucțiuni, iar plicul a putut fi trimis sau dus de alegător la misiunile diplomatice.

A existat varianta ca plicul să fie trimis în țară până la data de 3 decembrie, la ora 24.00. Toate plicurile care au ajuns după acest termen nu sunt considerate valide.

Mii de români din diaspora au votat degeaba prin corespondenţă. Voturile lor nu au ajuns la Biroul Electoral

Şeful Executivului a mai spus, referitor la ”plicurile care au fost validate, la misiunile diplomatice sunt peste 3.000, plicuri valide cu votul valid exprimat, iar plicurile care au ajuns în ţară, care sunt preluate de Poşta Română, sunt în jur de 18.000. Deci sunt în total vreo 21.000 şi ceva de voturi din 35.000”.

El a adăugat că Poşta Română trebuie să prezinte către BEC exact care este situaţia şi câte plicuri au venit, în ce moment şi câte plicuri au venit după data de 3 decembrie, termenul limită.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu Posta Romana
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close