Antena 3 CNN Actualitate Marcel Ciolacu: ”Președintele nu îl poate demite pe Cîțu, dar îi poate cere demisia”

Marcel Ciolacu: ”Președintele nu îl poate demite pe Cîțu, dar îi poate cere demisia”

Marcel Ciolacu susține că deși nu îl poate demite pe Florin Cîțu, președintele Klaus Iohannis îi poate cere demisia, după apariția în spațiul public a informației potrivit căreia actualul premier a condus după ce a consumat alcool, în urmă cu 21 de ani, în SUA.

Marcel Ciolacu: ”Președintele nu îl poate demite pe Cîțu, dar îi poate cere demisia”
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    12 Aug 2021   •   23:44

„Președintele se face că nu vede legea. Nu îl poate demite, dar îi poate cere demisia. Dacă ar fi fost Tudose sau Grindeanu, ce s-ar fi întâmplat și ce ați fi auzit? „Penalii să plece”. Mă întreb unde sunt domnii Barna și Cioloș să întrebe de penali în funcții publice. Cum a avut acces la informații secretizate prim-ministrul care a făcut închisoare? Când nu spui că ai săvârșit o faptă penală, nu se numește că e tăinuire? Cîțu este un infractor internațional. E treaba statului român să îl întrebe? A tăinuit o infracțiune.

Nu ai dreptul de acces la informații clasificate dacă ești infractor. Unde e președintele care ieșea de trei ori pe zi să ceară fără penali în funcții publice. De 48 de ore președintele nu îi cere demisia lui Cîțu. Nu cred că este necesară o moțiune de cenzură. Dar voi discuta cu liderii partidului peste 10 zile, când vom avea și ședința grupurilor parlamentare și vom decide”, ”, a declarat Marcel Ciolacu la B1 TV.

Un document din martie 2000, al autorităților americane, indică faptul că premierul Florin Vasile Cîțu ar fi fost condamnat la 2 zile de închisoare sau plata a 1000 de dolari, în SUA, pentru șofat sub influența alcoolului. În cursul zilei de miercuri, Cîțu a confirmat greșeala făcută.
 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close