Antena 3 CNN Actualitate Marcel Ciolacu: "Autorul acestui blocaj este Klaus Iohannis. El a forţat această coaliţie şi acum îi vine nota de plată"

Marcel Ciolacu: "Autorul acestui blocaj este Klaus Iohannis. El a forţat această coaliţie şi acum îi vine nota de plată"

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a vorbit într-un interviu acordat în exclusivitate lui Mihai Gâdea, despre scandalul din coaliţie şi despre soluțiile pentru a ieşi din acest blocaj politic.

Marcel Ciolacu: "Autorul acestui blocaj este Klaus Iohannis. El a forţat această coaliţie şi acum îi vine nota de plată"
de Claudia Popovici    |    02 Sep 2021   •   21:44

Marcel Ciolacu a vorbit despre importanța moțiunii de cenzură şi solicită partidelor USR-PLUS și Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) să semneze moțiunea depusă de partidul pe care îl conduce, motivând că textul pune în vedere problemele cu care se confruntă acum România şi nu termenii negociați de coaliţie pentru a desfășura activitatea de guvernare.

„Nu s-a întâmplat niciodată în 30 de ani de democrație post-decembristă ce se întâmplă acum. Şi să nu uităm, autorul moral la absolut tot ce se întâmplă acum este unul singur, se numește Klaus Iohannis. El a forțat această coaliție acum văd că îi vine nota de plată. El i-a băgat pe USR-uşti în Guvern și acum USR-iştii s-au revoltat.

„Există o singura moțiune de cenzură. USR a venit cu o fițuică”

USR a venit cu o fițuică de A4 în care invocau nerespectarea protocolului. Pe cine interesează protocolul lor intern al coaliției? Noi am venit cu lucrurile care se întâmplă. Au aruncat în spațiul public o temă falsă. Noi ne dorim să cadă guvernul, indiferent cine vine să semneze de la AUR, de la USR, în acel moment guvernul cade.

Dar de ce nu şi-au dat demisia, că eu nu înțeleg. E un drum drept și un drum ocolit plin de șantaje să încerci să obții cât mai multe.

Drumul drept e clar, bărbătesc de om politic asumat ţi-ai dat demisia, cade guvernul şi se formează un alt guvern.

E foarte greu să oprești acest talcioc pe care îl fac de 7 luni pentru că s-au învățat cu el. Aşa au obținut toate lucrurile făcând acest talcioc în Guvernul României.(...)

Nu depun moțiunea dacă nu avem toate semnăturile, minim 234 de semnături. Nu suntem un instrument de pentru cei de la USR în joacă lor pentru funcții și pentru bani", a spus Marcel Ciolacu.

Mai mult, liderul PSD a precizat că ieșirea din acest blocaj politic se va face prin ieșirea lui Klaus Iohannis.

„În primul rând eu așa să văd ieșirea din acest blocaj a lui domnului Iohannis pentru că el a creat acest blocaj. Președintele României și-a permis să încalce voința românilor și s-a ajuns la așa ceva.

Soluțiile sunt clare. Categoric PSD a câștigat alegerile nu discută să facă parte dintr-un guvern fără să desemneze primul ministru pentru că a câștigat alegerile și asta a fost voința românilor. Nu suntem primul stat şi nici ultimul care merge la alegeri anticipate. Nu zicea domnul Iohannis? Parlamentul României nu mai reprezintă voința românilor", a spus Ciolacu. 

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close