Antena 3 CNN Actualitate Marian Sântion va fi consilier la Interne

Marian Sântion va fi consilier la Interne

Marian Sântion va fi consilier la Interne
03 Mai 2007   •   18:00
UPDATE 2: Într-un comunicat al Ministerului Internelor se arată că fostul şef al DGA, Marian Sântion, urmează să fie detaşat la minister pe funcţia de consilier al ministrului pentru transparenţă şi monitorizare a activităţilor parteneriale din sfera prevenirii corupţiei interne. Decizia vine pe fondul unor informaţii care dădeau ca sigură revenirea lui Sântion la DGA. Potrivit Rompres, această decizie a fost luată de Consiliul Superior al Magistraturii.

Activitatea procurorului ?va contribui la monitorizarea desfăşurării activităţilor cuprinse în strategia de prevenire şi combatere a corupţiei în rândul personalului propriu?, se arată în comunicatul remis de la Ministerul Internelor. Potrivit Rompres, după aflarea deciziei, procurorul Sântion a recunoscut că a avut emoţii, pentru că într-o lună de zile a venit în două rânduri la CSM şi pentru că au fost două proceduri total diferite, proceduri cu care el nu este obişnuit. Legat de posibilitatea de a fi numit la conducerea Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), Sântion a spus că lasă această posibilitate la îndemâna presei pentru a face speculaţii.

UPDATE: Joi dimineaţă au apărut informaţii potrivit cărora fostul director al Direcţiei Generale Anticorupţie se va întoarce la funcţia pe care a părăsit-o în martie, în urma unui scandal de amploare. Revenirea lui Sântion la şefia DGA ar fi fost hotărâtă de Consiliului Superior al Magistraturii. De altfel, chiar ministrul Cristian David spunea săptămâna trecută că nu exclude posibilitatea întoarcerii procurorului la conducerea Direcţiei Generale Anticorupţie.

Atunci când a demisionat, Marian Sântion l-a acuzat pe fostul ministru democrat Vasile Blaga că a făcut presiuni asupra lui pentru a renunţa la anumite anchete. În replică, Blaga i-a cerut imperativ lui Sântion să aducă dovezi în sprijinul acuzaţiilor.

Antena 3

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close