Antena 3 CNN Actualitate Măsuri fără precedent după uciderea polițistului de la Suceava. Carmen Dan: ”Modificăm statutul polițistului”

Măsuri fără precedent după uciderea polițistului de la Suceava. Carmen Dan: ”Modificăm statutul polițistului”

Măsuri fără precedent după uciderea polițistului de la Suceava. Carmen Dan: ”Modificăm statutul polițistului”
Sursa foto: Foto: gov.ro
24 Iul 2017   •   17:37

Ministrul de Interne Carmen Dan a anunțat, într-o conferință de presă, că polițiștii vor beneficia de un nou statut, precum și de noi reglementări legale după incidentul de la Suceava, unde un polițist a fost ucis pe peronul unei gări, în timpul serviciului.

Ministrul a declarat că se va schimba statutul polițistului, legea pedepselor pentru ultraj, dar și regulamentul ce face referire la utilizarea armamentului din dotare.

”Vom modifica statutul polițistului. În ceea ce priveşte statutul poliţistului, nu este aceasta prima încercare de a promova un act normativ. De fiecare dată, acest proces de consultare s-a blocat la minister şi de fiecare dată oamenii din conducerea ministerului au fost acuzaţi că blochează demersurile. Este motivul pentru care am decis ca de data aceasta, statutul poliţistului să fie elaborat în primă fază de către reprezentanţii poliţiştilor, organizaţii profesionale şi sindicate. Am solicitat astăzi fiecărui sindicat să participe direct la aceste discuţii, iar forma finală să fie una agreată de toţi. În a doua etapă, forma care va rezulta va fi prezentată inspectorului general al Poliţiei Române. În a treia etapă, MAI va duce acest proiect în dezbatere publică şi îl va promova în Guvern şi Parlament. (..) Am înființat și o adresă de mail pentru cei care nu fac parte dintr-un sindicat: [email protected]”, a anunțat Carmen Dan.

Ministrul a anunțat că va fi modificată și legea astfel încât să-i permită polițistului să folosească armamentul din dotare.

Cine este tânărul care a ucis un polițist în Gara Suceava. Nu a avut nicio șansă!

Poliţistul Sorin Vezeteu a fost înjunghiat mortal joi seară, în timp ce era de serviciu în Postul de Poliţie Transporturi Feroviare din Gara Burdujeni (Suceava). Autorul, Ioan Beşa, a fost arestat pentru 30 de zile.

Un echipaj al SAJ Suceava a intervenit imediat în zonă şi a încercat resuscitarea poliţistului, fără succes, fiind declarat decesul. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu, poliţistul se afla în misiune de patrulare pe peronul gării, iar agresorul l-a atacat pe la spate şi i-a provocat o rană gravă la gât, iar poliţistul a căzut la pâmânt, fiindu-i aplicate alte lovituri în diverse zone ale corpului. 

Citește și 

Acuzații dure după uciderea polițistului din Suceava. „Colegul meu lucra singur, cu știința șefilor, pe care îi consider vinovați!”. 

×
Subiecte în articol: carmen dan
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close