Antena 3 CNN Actualitate Primele măsuri ale Guvernului în cazul Bodnariu: Familia este chemată la ambasada din Oslo pentru asistență

Primele măsuri ale Guvernului în cazul Bodnariu: Familia este chemată la ambasada din Oslo pentru asistență

Primele măsuri ale Guvernului în cazul Bodnariu: Familia este chemată la ambasada din Oslo pentru asistență
Sursa foto: Foto: Facebook
12 Ian 2016   •   12:38
Guvernul a anunțat, marți, primele măsuri luate în cazul Bodnariu. Astfel, familia Bodnariu este chemată marți la ambasada din Oslo pentru asistență, pentru a discuta cu ambasadorul nostru și un nou avocat din oficiu, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

Totodată, reprezentantul Guvernului a spus că premierul Dacian Cioloș a avut o discuție cu unchiul copiilor. 
 
”Situația se cere imperios rezolvată. (...) Guvernul cere explicații ambasadorului Norvegiei”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

Și ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, a discutat luni cu familia Bodnariu pentru a încerca rezolvarea acestui caz.

”Mâine, ambasadorul României la Oslo se va întâlni cu reprezentantul Ministerului norvegian al Copiilor, Egalității și Incluziunii. Această întâlnire a fost solicitată deja din noiembrie și salutăm faptul că, în sfârșit, partea norvegiană a acceptat acest demers și această întâlnire", a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

Premierul Dacian Cioloș a solicitat să fie ținut la curent "cu promptitudine" în legătură cu evoluția cazului Bodnariu, a adăugat Suciu.
 
Copiii soţilor Bodnariu - românul Marius Bodnariu, inginer IT, şi soţia sa norvegiancă Ruth, asistentă medicală -, dintre care cel mai mic are doar câteva luni, au fost luaţi de la părinţi de Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie, după ce cele două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi. Părinții sunt acuzați de abuz și îndoctrinare religioasă, iar autoritățile norvegiene au demarat procedurile de adopție.
 

×
Subiecte în articol: guvern Bodnariu Cazul Bodnariu
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close