Antena 3 CNN Actualitate Max Bălăşescu: "Nu am primit mită. Puteţi să îmi luaţi ani din viaţă, dar nu puteţi să-mi luaţi conştiinţa"

Max Bălăşescu: "Nu am primit mită. Puteţi să îmi luaţi ani din viaţă, dar nu puteţi să-mi luaţi conştiinţa"

Max Bălăşescu: "Nu am primit mită. Puteţi să îmi luaţi ani din viaţă, dar nu puteţi să-mi luaţi conştiinţa"
Sursa foto: foto; Mediafax Foto
05 Iun 2012   •   19:04

Fostul procuror Maximilian Bălăşescu a declarat marţi, la procesul în care este judecat pentru luare de mită, că nu a pretins şi nu a primit nici un ban de la nimeni şi că are conştiinţa împăcată.

Instanţa Curţii de Apel Bucureşti urmează să pronunţe o decizie în dosarul lui  în data de 19 iunie.
   
"Puteţi să-mi luaţi ani din viaţă, dar nu puteţi să-mi luaţi conştiinţa, iar în conştiinţa mea eu sunt împăcat", a declarat, în faţa judecătorului, Maximilian Bălăşescu, fost procuror la Parchetul Tribunalului Ilfov, arestat pentru corupţie.
   
Bălăşescu a mai declarat că sumele de bani pe care procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) susţin în rechizitoiu că urma să le primească diferă aşa cum rezultă din actul de sesizare al instanţei.
 
Acesta a argumentat că, dacă ar fi urmat să ia cu titlul de mită 300 de mii de euro, nu ar mai fi participat la o petrecere, ci s-ar fi dus să-şi ia această sumă. Maximilian Bălăşescu a mai explicat - în ultimul său cuvânt în faţa instanţei - că singurul document în care se precizează că s-ar fi dat o sumă de bani este denunţul formulat, dar nici de acolo nu reiese că el ar fi cerut această sumă.
   
Avocatul procurorului a cerut achitarea fostului procuror atât pentru fapta de luare de mită, cât şi pentru cea de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni pe motiv că faptele nu există.
   
Alexandru Chiciu, avocatul lui Maximilian Bălăşescu, a criticat modalitatea de obţinere a probelor, referindu-se la instigarea denunţătorului de către organele de urmărire penală. Avocatul a mai criticat şi faptul că denunţătorul a fost folosit ca martor în proces, explicând că acesta se depărtează de imparţialitatea martorului.
   
În 24 februarie 2012, la mai puţin de-o lună de la probarea faptelor, procurorii anticorupţie i-au trimis în judecată pe Maximilian Ioan Bălăşescu, pentru de luare de mită şi asociere pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, Cristian Marian Ene şi Marian Simirianu, pentru complicitate la luare de mită.
   

×
Subiecte în articol: coruptie
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close