Antena 3 CNN Actualitate Mazăre şi Udrea împart 46 km de plajă

Mazăre şi Udrea împart 46 km de plajă

Mazăre şi Udrea împart 46 km de plajă
Sursa foto: plaja romania
03 Mar 2009   •   18:33

Direcţia Apelor Dobrogea Litoral (DADL) a reziliat unilateral 41 dintre cele 46 de contracte de închiriere a plajelor, încheiate de operatori pe o perioadă de 10 ani, în baza unei hotărâri de guvern promovate de fostul ministru al mediului, Sulfina Barbu.
Potrivit directorului general al DADL, Laurenţiu Marin (consilier judeţean PSD), plajele au revenit în administrarea instituţiei pe care o conduce. Directorul DADL susţine că articolul 18 din contractele respective îi dă dreptul să le rezilieze ?de drept, fără îndeplinirea altor formalităţi şi fără intervenţia instanţelor judecătoreşti?.
?Celelalte 5 contracte sunt în cercetare şi urmează să le reziliem şi pe acestea. Operatorii nu au respectat investiţiile prevăzute, nu s-au făcut lucrările pentru care s-au angajat, nu au ridicat construcţiile provizorii de pe plajă la terminarea sezonului estival, au făcut aşa-zisele subînchirieri?, îşi explică decizia Laurenţiu Marin. Operatorii însă ameninţă cu judecata.
Purtătorul de cuvânt al DADL, Cătălin Anton, preciza că firmele care au închiriat plajele nu au montat coşuri de gunoi, cabine de schimb, beach-baruri şi nu aveau utilaje de ecologizat plaja, scrie Gardianul.
Statutul juridic al plajelor va fi stabilit în zilele următoare, printr-un ordin comun al ministerelor Mediului şi al Turismului. Totuşi, Sorin Greavu, reprezentantul Romned Operator, care a închiriat opt sectoare de plajă, declara pentru Evenimentul Zilei că ?se urmăreşte ca oamenii actualei puteri să pună mâna pe plaje. Domnul director uită să precizeze că la articolul 18, care face referire la rezilierea de drept fără judecată, se menţionează şi obligaţia la plată a unor despăgubiri? .
Antena3.ro

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close