Antena 3 Actualitate Media Alex Nedea - "În Premieră", reporterul european al anului 2012

Alex Nedea - "În Premieră", reporterul european al anului 2012

de L.D.    |    20 Ian 2013   •   23:49
Alex Nedea - "În Premieră", reporterul european al anului 2012
Sursa foto: Foto: Antena3

Mihai Gâdea l-a avut ca invitat duminică seara la Sinteza Zilei pe Alex Nedea. Reporterul Antena 3 este câştigătorul categoriei "Presă video" la ediţia 2012 a concursului "Reporter European", organizat de Comisia Europeană şi de Biroul de Informare al Parlamentului European în Romania.


Reportajul câştigător realizat de Alex Nedea pentru emisiunea "În Premieră" se numeşte "Integrarea nu e", "un material despre fonduri europene şi haz de necaz", care încearcă să descopere cum a reuşit România să nu folosească fondurile de aproape 35 de miliarde de euro, pe care i le-a pus la dispoziţie Uniunea Europeană. Materialul a fost prezentat în emisiune în primăvara anului 2012 şi poate fi revăzut aici.

"Integrarea nu e" este un material pe care reporterul Antenei 3 dorea de multă vreme să îl realizeze. El a vorbit despre discrepanţele majore pe care le-a observat între localităţi apropiate în timpul călătoriilor prin România. El a văzut cum într-un sat oamenii abia se deplasează pe străzile pline de noroi şi, la câţiva kilometri distanţă, fondurile europene au fost folosite pentru asfaltarea străzilor, instalarea reţelei de apă, renovare şi amenajare.

"De aici a pornit totul", susţine Alex Nedea, menţionând că diferenţele nu sunt specifice unei singure zone, ci pot fi observate peste tot în ţară. Incapacitatea României ca membru UE de a folosi fondurile comunitare pentru dezvoltare ne împiedică să prindem din urmă Vestul. "Noi românii stăm pe loc, cad munţi de bani de bani pe noi şi ne doare spatele să-i ridicăm". Fie că este vorba de lipsă de viziune sau pricepere, autorităţile locale nu dau impresia că au capacitatea de a realiza proiecte pentru fondurile europene şi acest aspect se simte în dezvoltarea acelor zone, parcă blocate în timp.

VEZI AICI ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ A EMISIUNII SINTEZA ZILEI.

×
Subiecte în articol: In premiera Sinteza Zilei

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close