Andreea Marin Bănică luptă împotriva violenţei domestice alături de Reese Witherspoon

de S.T.    |    01 Mar 2012   •   23:04
Andreea Marin Bănică luptă împotriva violenţei domestice alături de Reese Witherspoon Foto: Antena 3

În cadrul ediţiei de 1 martie a emisiunii "Sinteza Zilei", Andreea Marin a vorbit în direct de la Washington, din studiourile CNN, despre întâlnirea unor oameni remarcabili: laureata premiului Oscar, Reese Witherspoon, fostul Preşedinte al Statelor Unite, Bill Clinton şi Prinţesa Mary a Danemarcei.

Andreea Marin Bănică a avut ocazia să o întâlnească pe actriţa Reese Witherspoon, în cadrul celei de-a doua Conferinţe Mondiale dedicată luptei împotriva violenţei domestice.

"E mai mult decât o conferinţă. E vorba de o săptămână întreagă în care 1500 de oameni din mediul ONG-urilor şi autorităţi din 96 de state ale lumii se implică în construirea de adăposturi pentru femeile agresate", a spus Andreea Marin.

În cadrul celei de-a doua Conferinţe Mondiale dedicată luptei împotriva violenţei domestice oamenii pun la punct strategii pentru a schimba legi, în sprijinul acestor femei. Un semn că lucrurile se schimbă şi la noi în ţară este legea 217/ 2003, votată de curând în Parlament, care ajută femeile să poată obţine un ordin de restricţie atunci când trec prin coşmarul violenţei în familie.Ambasadorul cauzei la nivel global este actriţa Reese Witherspoon, căreia Andreea Marin i-a luat un interviu.Andreea Marin a împărtăşit telespectatorilor emisiunii "Sinteza Zilei" motivul pentru care celebra actriţă s-a implicat în Fundaţia Avon. Întrebată dacă a simţit efectele violenţei domestice, Reese Witherspoon i-a răspuns Andreei că ,personal, nu a fost afectată, dar prietenii săi s-au confruntat adesea cu asemenea probleme. Actriţa a ales să vorbească despre violenţă şi să reprezinte femeile agresate care trec prin astfel de drame.Sunt multe motive pentru care femeile aleg să tacă şi să-şi trăiască în secret coşmarul. Potrivit Andreei Marin, multe dintre ele speră că partenerii lor de viaţă se vor schimba, altele trăiesc cu teama de a-şi pierde copiii după divorţ sau sunt ameninţate. În plus, sunt puţine mame independente financiar. Lipsa banilor le determină pe femei să accepte în continuare cruntele bătăi şi umiliţa fără de margini.

Deschiderea săptămânii de evenimente a fost facută în prezenţa Alteţei Sale Regale, Prinţesa Mary a Danemarcei, ale cărei vorbe şi idei concrete de a acţiona au impresionat întreaga asistenţă."M-a impresionat Prinţesa. Discursul ei a fost absolut impresionant. Într-o sală cu peste 1500 de oameni nu s-a auzit nici musca", a afirmat Andreea Marin Bănică.  "Violenţa nu are scuză. Aceasta a fost esenţa discursului ei", a adăugat vedeta autohtonă.

În direct de la Washington, Andreea Marin Bănică a vorbit şi despre întâlnirea cu Bill Clinton. "A povestit cazuri concrete şi a spus cum se pot implica autorităţile. Clinton e inspiraţional nu doar pentru America, ci pentru liderii din întreaga lume", a spus Andreea.
Printre personalităţile care au vorbit despre violenţa domestică se numără şi actorul Victor Rivers. Acesta a fost profund afectat de ceea ce se petrecea în familia lui. Tatăl, un om de o agresivitate rară, o bătea cu bestialitate de mama acestuia.
Pentru a ajuta victimele violenţei domestice, Andreea Marin Bănică a dat mai multe sfaturi: "Intraţi pe www.campaniarespectului.ro. Acolo puteţi găsi informaţii care vă pot scoate din această etapă dureroasă a vieţii".

Un alt site util este: www.scoalamamelor.ro . Aici, legile mamelor sunt explicate pe înţelesul tuturor.
Mihai Gâdea, realizatorul emisiunii "Sinteza Zilei", a anunţat că Antena 3 va încerca să facă un parteneriat ce va aduce multă bucurie celor ce suferă de cancer. Mai mulţi medici se vor implica în acest demers şi se vor face minuni pentru câteva cazuri particulare.

VEZI AICI INREGISTRAREA INTEGRALĂ A EMISIUNII "SINTEZA ZILEI"

Parteneri
x close