Antena 3 a ajuns în elita mondială. Vă mulțumim și vă dedicăm aceste premii

de L.D.    |    08 Noi 2012   •   22:00
Antena 3 a ajuns în elita mondială. Vă mulțumim și vă dedicăm aceste premii Foto: Antena3

Antena 3 a primit miercuri seară premiul special al juriului pentru ”cea mai bună acoperire live a unui eveniment” (Best Live News Coverage of a single news event) și premiul special al juriului ”Pe-un picior de iad” realizat de Carmen Moise pentru emisiunea ”În Premieră”.


În această seară, din studiourile Westminster din Londra, Mihai Gâdea a prezentat echipa care a adus pentru Antena 3 şi România premiile speciale ale juriului.


Realizatorul a prezentat cu această ocazie și câteva imagini din culisele Galei și din timpul pregătirilor.


Premiul special al juriului pentru ”cea mai bună acoperire live a unui eveniment” (Best Live News Coverage of a single news event), pentru modul în care echipa de ştiri a postului, împreună cu echipa emisiunii Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea și cu reporterii Petre Nechita, Carmina Othman și Simona Boțog, au acoperit evenimentele din Piaţa Universităţii, desfăşurate în luna ianuarie 2012. "O muncă de teren excelentă a echipelor de filmare; multe şi variate voci", au spus membrii juriului AIB.


De asemenea, Antena 3 a primit și premiul special al juriului pentru materialul ”Pe-un picior de iad” realizat de Carmen Moise pentru emisiunea ”În Premieră”, la categoria ”Best current affairs documentary on a domestic subject”, categorie unde a fost distinsă cu același premiu și televiziunea CBS News cu 60 Minutes, pentru documentarul ”Hard Times Generation”. "Un subiect pătrunzător şi care te pune pe gânduri", au caracterizat juraţii AIB documentarul "În Premieră".

Ancheta „Pe-un picior de iad” prezintă condiţiile mizere în care trăiesc oamenii de la marginea oraşului Baia Mare.


Al treilea premiu pentru care Antena 3 a fost nominalizată este pentru materialul Erou de profesie unde echipa În Premieră prezintă povestea lui Laurenţiu Şerban, soldatul român care şi-a pierdut un picior în timp ce se afla într-o misiune în Afganistan, şi care a reuşit să meargă mai departe, realizând lucruri extraordinare.

Militarul rănit grav în Afganistan ne dă, cu modestie, o lecţie de eroism şi de supravieţuire. Povestea acestui om care a găsit în el forţa de a merge mai departe şi a deveni mai puternic chiar decât era, a impresionat un juriu internaţional.
x close