Cea mai mare REUŞITĂ Antena 3: 10 nominalizări la New York Festivals World`s Best TV&Films

de M.Z.    |    09 Feb 2014   •   21:22
Cea mai mare REUŞITĂ Antena 3: 10 nominalizări la New York Festivals World`s Best TV&Films

Antena 3 este nominalizată pentru al doilea an consecutiv în finala premiilor pentru cele mai bune filme şi programe TV din întreaga lume, acordate anual de către New York Festivals. Antena 3 este singura televiziune din România prezentă la cea mai importantă întâlnire anuală a marilor televiziuni ale lumii.

Antena 3 a fost nominalizată, anul acesta, la 10 categorii a anunţat Mihai Gâdea, duminică seara, la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3.

În competiţia pentru cele mai bune producţii TV şi filme s-au înscris materiale din peste 50 de ţări, fiind prezente nume ca CNN, HBO, ESPN, Al Jazeera, SPIEGEL TV, Deutsche Welle, Showtime Networks, BBC Worldwide, Discovery, National Geographic.

Astfel, Antena 3 va reprezenta România în SUA, iar nouă dintre nominalizări se referă la anchete care scot la iveală situaţii cumplite.


Din cele 10 nominalizări, trei sunt pentru Observatorul Antenei 1, iar restul pentru Antena 3.


Printre cele patru materiale ale echipei În premieră, cu care colegii noştri vor pleca la New York, se numără Infernul copiilor uitaţi (Cel mai bun reportaj de investigaţie şi Cel mai bun reportaj de actualitate) şi Cu mâinile murdare (Cel mai bun reportaj de investigaţie).

Infernul copiilor uitaţi – Forgotten
Ignoraţi de stat, abandonaţi prin spitale, sute de copii români au nevoie ajutor. Nu există nici bani pentru îngrijirea lor, nici căldură umană care să-i salveze de la traume ulterioare. Şi, în timp ce mii de mame îşi doresc un bebeluş, România uită în pătuţuri de spital micuţi sănătoşi şi nevinovaţi, care ar avea dreptul la o familie.
Reporter: Yevgeniya Kironaki
Imagine: Mihai Dină, Liviu Dochița, Cristian Tamaș
Montaj: Lenard Zsolt
Vezi reportajul aici.

Cu mâinile murdare – Dirty business
Avem o tara frumoasa, pe care sintem gata sa o transformam in groapa de gunoi. Strainii au descoperit la noi un teren propice pentru a-si depozita gratis deseurile, dar si pentru a face din asta un business de sute de milioane de euro. Prin toate vamile Romaniei, intra in tara mii de tone de deseuri, unele periculoase, pe care nu le verifica nimeni si care apoi sint aruncate la intamplare. Afacerea e atat de prospera, incat insasi mafia siciliana e banuita de implicare in acest import ilegal de gunoi.
Reporter: Romana Puiuleţ
Imagine: Mihai Dină
Montaj: Lenard Zsolt
Vezi reportajul aici.


La categoria Cea mai bună campanie de promovare a unui post de TV, Antena 3 a fost nominalizată cu sloganul Antena 3 e aici.

VEZI PROMO-UL ANTENA3 e aici!

Vocea postului Antena 3, Adi Văncică, în videoul de mai jos:


Campania Antena3 şi Observator Copiii nu sunt invizibili a fost nominalizată pentru Cel mai bun reportaj social

Copiii nu sunt invizibili – The Children are not invisible
Sute de mii de copii din toată România sunt copii nevãzuţi. Sunt copii care nu au niciun fel de act de identitate, certificat de naştere sau buletin. Şi ca atare nu există; nu pot fi vaccinaţi, nu pot fi asistaţi medical decât în cazuri de urgenţă, nu pot merge la şcoală. NU EXISTĂ pentru statul român. Indiferenţa sau neputinţa comunităţii din care fac parte elimină orice şansă a acestor copii. Pentru că lucrul cel mai dur pentru copiii care nu există este că ei nu au viitor.
Video aici şi aici.O altă campanie realizată de Observator, Copiii nu sunt de vânzare, a fost nominalizată la două categorii: Cel mai bun documentar de ştiri şi reportaj de investigaţie.

Copiii nu sunt de vânzare – Children are not for sale
In Romania se vinde orice. Chiar si un suflet nevinovat. Pare revoltator, dar exista parinti dispusi sa-si dea copilul pentru doar cateva mii de lei. Pretul este negociat ca la piata. Asta in timp ce maternitatile din tara sunt pline cu copii abandonati, care nu pot fi adoptati. Observatorul vă arată o Românie aşa cum n-aţi mai văzut. România copiilor vânduţi ca la tarabă. România părinţilor pentru care banii pe câteva luni sunt mai importanţi decât viaţa propriilor prunci.
Video aici şi aici.


Alex Nedea, ales reporterului anului de Comisia Europeană, a fost nominalizat pentru una din anchetele de la emisiunea "În premieră".

Cel mai bun reportaj de mediu - România otrăvită
Un miliard de tone de pamant plin cu otravuri si sute de mii de romani expusi la boli cumplite. Cu asta se poate lauda Romania, din cauza ruinelor industriei comuniste, a legilor proaste si a dezinteresului din ultimii 20 de ani.
Reporter: Alex Nedea
Imagine: Mihai Buzduga, Liviu Dochița
Montaj: Lenard Zsolt


Cel mai bun reportaj biografic şi Cel mai bun reportaj de actualitate- Lungul drum spre casă, de la emisiunea În premieră.
Foștii locatari ai lagărului groazei de la Siret au fost mutați din clădirea ca o închisoare, într-un spital modern în care pot avea, în sfârșit, un trai decent. Iar Petrică Câșlaru, băiatul de la care a pornit reportajul, și-a făut curaj să se întoarcă în România, ca să-l întâlnească pe omul care i-a salvat viața în orfelinat. Și tot după difuzarea reportajului “România irecuperabilă”, mama lui Petrică Câșlaru a aflat că fiul ei, pe care îl credea pierdut, trăiește, iar el a căutat-o ca s-o întrebe de ce l-a abandonat, să-i povestească suferințele îndurate în orfelinat și să-i spună că a iertat-o. O mamă și fiul ei se reîntâlnesc după 16 ani.
Reporter: Denisa Morariu
Imagine: Cristian Tamaș, Liviu Dochița, Mihai Dină
Montaj: Adrian RobeACCESAŢI LISTA COMPLETĂ A FINALIŞTILOR.

Câştigătorii sunt desemnaţi de un juriu format din regizori, producători şi scenarişti consacraţi, alături de profesionişti de media din întreaga lume.

Antena 3 este singurul post de ştiri din România afiliat la CNN International şi este parte a INTACT Media Group.

x close