Antena 3 CNN Actualitate Media Dan Voiculescu la Sinteza Zilei. De ce a demisionat din Senat şi cum poate acest gest să schimbe jocul politic de la vârf?

Dan Voiculescu la Sinteza Zilei. De ce a demisionat din Senat şi cum poate acest gest să schimbe jocul politic de la vârf?

Dan Voiculescu la Sinteza Zilei. De ce a demisionat din Senat şi cum poate acest gest să schimbe jocul politic de la vârf?
25 Iun 2012   •   22:25

Astăzi, vicepreşedintele Senatului, Dan Voiculescu, a făcut un anunţ cu totul surprinzător:  demisionează din Camera superioară a parlamentului.

Mihai Gâdea a discutat în această seară cu Dan Voiculescu  la Sinteza Zilei, pentru a afla care sunt motivele demisiei din Senatul României şi cum poate acest gest să schimbe jocul politic de la vârf.

Vă prezentăm cele mai importante declaraţii.

Demisia mea nu este o renunţare, este doar o amânare,un semnal de alarmă pentru colegii mei din politică.

Sunt 50 de miliarde de euro evaziune fiscală. Nu doream altceva decât ca evazioniştii să primească pedepse duble decât cele existente. Astăzi, pe parcursul şedinţei, Comisia Parlamentară care se ocupă de bugetul României a dat răspuns negativ.

Domnul Nicolae Văcăroiu a vorbit de suma de 50 de miliarde de euro evaziune fiscală. Demisia mea este legată strict de Comisia de Buget din Parlament care nu a considerat că evazioniştii trebuie să primească pedepse duble. În condiţiile în care noi, românii plătim un miliard de euro anual numai dobânzi, evazioniştii îşi pot vedea în continuare de treabă. Nu îmi dau seama de ce Comisia de Buget a respins propunerea mea.


Am auzit că Plenul Senatului a hotărât retrimiterea proiectului meu înapoi la Comisie. Poate le-a venit mintea la cap şi au spus că trebuie să terminăm odată cu evaziunea fiscală din România.

M-am gândit mult la această demisie, şi este fermă şi irevocabilă. Niciodată nu mă întorc asupra unei decizii.

Astăzi totuşi s-au întâmplat două lucruri extrem de importante. În Camera Deputaţilor şi în Senat s-a anulat Legea conform căreia Parlamentul să nu mai fie sub jurisdicţia Curţii Constituţionale. Nicăieri în lume nu există ceva mai presus decât Parlamentul. Băsescu va fi obligat să o valideze.

Al doilea lucru este legea referendumului, care este la fel de important. Băsescu a făcut în aşa fel încât să fie ales de cei care merg la vot, dar demis de toţi românii la un loc. El încearcă să facă acum presiuni extraordinare, dar nu cred că îl va apuca Anul Nou.

Românii s-a bucurat şi şi-au pus speranţa în Guvernul USL, dar multe pârghii au rămas la Traian Băsescu. Pârghiile pe care el le are sunt bazate numai şi numai pe şantaj. Are dosare despre judecători, despre procurori, despre oameni politici, şi nu face decât să le arate dosarele atunci când aceştia îndrăznesc să gândească altfel decât el.

Marea mea supărare este că atunci când Comisia de Buget Finanţe, atunci când a respind proiectul meu, s-a bazat de punctul de vedere al Guvernului Ungureanu. Mi se pare strigător la cer, atunci când ai o majoritate în Parlament, o comisie să meargă pe un punct de vedere al unui fost Guvern.

Majoritatea în Senat o să crească, inclusiv mâine vor mai veni câţiva la USL.

Decizia mea nu este decât un semnal de alarmă în primul rând pentru cei care sunt sub şantajul lui Băsescu.

Noi nu mai creştem în demografie. Mor mai mulţi cetăţeni decât se nasc. Noi nu mai avem politică demografică, nu mai stimulăm familiile tinere să facă copii, atunci când România fără copii este sortită pieirii. Noi nu mai avem repere, nu mai avem principii de viaţă, nu mai respectăm bătrânii. Vrem sau nu vrem, problemele sunt legate de lipsa mijloacelor de trai decente. Eu voi apăra aceşti oameni cu orice risc.

Vezi aici înregistrarea integrală a emisiunii Siteza Zilei.

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu Sinteza Zilei demisie
Parteneri
Sărbătoarea Paştelui în lume. Tradiţii şi obiceiuri inedite, în mai multe țări
x close