Antena 3 CNN Actualitate Media Documentele explozive care ar putea face ca referendumul să ia o cu totul altă turnură

Documentele explozive care ar putea face ca referendumul să ia o cu totul altă turnură

Documentele explozive care ar putea face ca referendumul să ia o cu totul altă turnură
Sursa foto: Foto: Antena 3
de S.T.    |    31 Iul 2012   •   21:39

Mihai Gâdea a prezentat, marţi seară, în cadrul emisiunii "Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea", două documente senzaţionale ale unor instituţii ce confirmă cifra dată de Institutul Naţional de Statistică, care ar putea face ca referendumul să ia o cu totul altă turnură.

Potrivit INS, în România la ora referendumului, numărul persoanelor cu drept de vot era de 16.527.971.

În momentul în care ne naştem primim un cod numeric personal, iar datele noastre sunt introduse într-o bază de date a Ministerului de interne şi la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Atunci când cineva moare, datele sale sunt eliminate imediat din sistemul CNAS, dar nu la fel se procedează şi la Ministerul de Interne.





Redactorul şef al postului Antena 3 a solicitat CNAS un document din care să reiasă câte persoane din România au drept de vot. Peste 20 de milioane de români sunt asiguraţi, iar aproximativ 4 milioane reprezintă numărul de copii şi tineri minori.

Potrivit CNAS, din totalul persoanelor asigurate, 16.568.476 sunt votanţi reali.



Vă prezentăm documentul remis de CNAS:





Conform documentului remis de CNAS, 16.568.476 reprezintă numărul votanţilor reali, cu 1.694.038 persoane mai puţin decât numărul celor înscrişi în listele electorale la referendumul din 29 iulie 2012.

Jumătate din numărul persoanelor cu drept de vot - cvorumul necesar demiterii preşedintelui Traian Băsescu este de 8.284.238 de persoane. Cvorum care a fost îndeplinit, conform BEC numărul participanţilor la vot fiind de 8 429 265 persoane.

În anul 2003, România a avut un referendum în 18-19 octombrie privind legea de revizuire a Constituţiei României. Era nevoie de cvorum pentru validarea referendumului.

În documentul Curţii Constituţionale Române se arată care este baza de calcul, mai exact de la ce număr al populaţiei se calculează pentru a valida jumătate plus 1.





Numărul persoanelor înscrise pentru referendum, în anul 2003, este de 17.842.103. Din anul 2003, până în prezent, numărul persoanelor cu drept de vot a scăzut, ceea ce confirmă numărul de votanţi reali ai referendumului care a avut loc duminică.


VEZI ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ A EMISIUNII Sinteza Zilei DE LA ANTENA 3.


×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close