Antena 3 CNN Actualitate Media Un jurnalist, condamnat la doi ani de închisoare. Matthew Keys, acuzat de cooperare cu gruparea Anonymous

Un jurnalist, condamnat la doi ani de închisoare. Matthew Keys, acuzat de cooperare cu gruparea Anonymous

Un jurnalist, condamnat la doi ani de închisoare. Matthew Keys, acuzat de cooperare cu gruparea Anonymous
Sursa foto: Foto: www.facebook.com
de M.Z.    |    14 Apr 2016   •   20:56

Jurnalistul și bloggerul american Matthew Keys, care a fost pus sub acuzare anul trecut pentru sprijinirea grupului de hackeri Anonymous, a fost condamnat la 24 de luni de închisoare, scriu theverge.com și wired.com, potrivit agerpres.ro.

Keys era pasibil de o pedeapsă de 25 de ani de închisoare pentru cele trei capete de acuzare formulate împotriva sa, printre care accesare ilegală de rețele computerizate.

Matthew Keys, care a lucrat până în 2013 pentru agenția Reuters, a fost găsit vinovat pentru încălcarea legii privind abuzul și frauda informatică prin furnizarea datelor de autentificare către portalul cotidianului Los Angeles Times, deținut de The Tribune Company

Keys a lucrat pentru o companie parteneră a Tribune, KTXL Fox 40 din Sacramento, California, care i-a dat dat jurnalistului datele de autentificare pe portalul de internet și la sistemul de administrare al conținutului jurnalistic. 

Cei de la gruparea Anonymous au modificat conținutul unui articol de pe LA Times. Ulterior, Keys a plecat să lucreze pentru agenția Reuters ca editor pe domeniul rețele de socializare, însă a fost dat afară când, în martie 2013, au fost formulate împotriva sa primele capete de acuzare.

După aflarea sentinței, Matthew Keys, care s-a declarat nevinovat într-o postare pe un blog și a cerut ca legile să fie actualizate la realități digitale contemporane, a scris pe Twitter că împreună cu echipa sa de avocați ''va formula apel împotriva sentinței date și va depune eforturi, atât cât poate, în direcția schimbării legii informatice absurde în baza căreia a fost condamnat'', conform theverge.com și wired.com.
 

×
Subiecte în articol: inchisoare
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close