Antena 3 CNN Externe Jurnalist Reuters, acuzat de complicitate cu grupul Anonymous, a fost concediat

Jurnalist Reuters, acuzat de complicitate cu grupul Anonymous, a fost concediat

Jurnalist Reuters, acuzat de complicitate cu grupul Anonymous, a fost concediat
Sursa foto: Foto: www.theatlanticwire.com
23 Apr 2013   •   12:19

Un jurnalist acuzat că a fost complicele grupului de piraţi cibernetici Anonymous a fost concendiat de agenţia de presă Reuters, informează AFP. Matthew Keys, în vârstă de 26 de ani, s-a conectat ilegal la un server cu scopul de a modifica un articol publicat pe site-ul cotidianului Los Angeles Times.

Jurnalistul a confirmat concedierea prin intermediul unui mesaj pe Twitter: "Tocmai am închis telefonul. Reuters m-a concediat, concedierea este efectivă începând de astăzi. Sindicatul nostru va protesta. Veţi afla mai multe ceva mai târziu".

Potrivit unui purtător de cuvânt al agenţiei Reuters, Matthew Keys "nu mai face parte din companie.

Ministerul de Justiţie a anunţat, luna trecută, punerea sub acuzare a tânărului jurnalist, pentru comiterea, în statul California, a unor acte de piraterie online, realizate înainte de a se angaja la agenţia Reuters. El riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare şi o amendă de 250.000 de dolari.

Matthew Keys ar fi furnizat membrilor grupului Anonymous parolele necesare pentru a se conecta la un server al grupului Tribune Co, proprietarul publicaţiei Los Angeles Times, în decembrie 2010.

El fusese concediat cu două luni înainte din funcţia de producător web într-un post de televiziune din Sacramento, KTXL FOX 40, deţinut tot de grupul media Tribune Co.

Matthew Keys a fost apoi angajat de agenţia Reuters, în anul 2012.




 

 

×
Subiecte în articol: Reuters Anonymous
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close