Antena 3 CNN Actualitate Media Marius Pieleanu, despre noua faptă de "vitejie" a RTV: Este un atac la Crin Antonescu

Marius Pieleanu, despre noua faptă de "vitejie" a RTV: Este un atac la Crin Antonescu

Marius Pieleanu, despre noua faptă de "vitejie" a RTV: Este un atac la Crin Antonescu
de S.T.    |    21 Feb 2013   •   18:25

Gafă după gafă la RTV, televiziunea controlată de social-democratul Sebastian Ghiţă.

Miercuri, acest post de ştiri a prezentat un sondaj de opinie realizat de compania “Avangarde”, condusă de sociologul Marius Pieleanu.

RTV a anunţat ieri că, potrivit respectivului sondaj, liderul PNL, Crin Antonescu, a fost depăşit la capitolul încredere, de fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu.

Deşi sociologul Marius Pieleanu a contestat autenticitatea sondajului difuzat, televiziunea a inclus materialul şi în buletinele ulterioare de ştiri.

Marius Pieleanu a acordat un interviu pentru Ghimpele, în care a oferit explicaţii despre falsul sondaj şi implicaţiile difuzării acestuia.

"În campanie electorala, că acum suntem în campanie la PNL, este, evident, un atac la Crin Antonescu", a spus Pieleanu referindu-se la acţiunea instituţiei media.

Potrivit sociologului, nu vor fi consecinţe directe în urma sondajului fals de la România TV.

"Norocul meu e ca am fost pe faza si am intervenit imediat. Lucrurile s-au rezolvat, s-au lamurit inca de ieri de la pranz. Iar in plan imediat, orice fel de sondaj are valabilitatea care i-o da realitatea sociala sau politica. Duminica vor fi alegeri la PNL, daca Tariceanu se va inscrie in cursa electorala pentru functia de presedinte atunci vom vedea, daca asa cum spun unele institute, el este mai bine vazut decat Antonescu si, in mod normal, ar trebui sa castige alegerile. Eu spun mai simplu ca Antonescu castiga alegerile chiar daca va candida sau nu Tariceanu", a spus Marius Pieleanu.

Citeşte întregul interviu pe www.ghimpele.ro.

Dezinformarea de azi vine la o săptămână după o altă gafă marca RTV, când televiziunea dădea dovadă că nu cunoaşte miniştrii României.

RTV este postul de televiziune care de curând a făcut din actualul ministru al Muncii, liberala Mariana Câmpeanu, o persoană urmărită penal.

Mariana Câmpeanu se gândeşte să dea în judecată România TV. Postul controlat de PSD-istul Ghiţă a acuzat-o pe nedrept de luare de mită.

Citeşte şi:

fuRTV - Cum dezinformează, manipulează și încalcă Legea privind proprietatea intelectuală România TV

RTV schimbă macazul editorial: ştiri pozitive cu Traian Băsescu şi tabloidizare

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close