Antena 3 CNN Actualitate Media Radu Tudor: De ce plătim 45 de milioane euro SPP dacă Băsescu face accidente la volan?

Radu Tudor: De ce plătim 45 de milioane euro SPP dacă Băsescu face accidente la volan?

Radu Tudor: De ce plătim 45 de milioane euro SPP dacă Băsescu face accidente la volan?
Sursa foto: Foto: Agerpres
13 Apr 2013   •   15:32

Realizatorul emisiunii Punctul de Întâlnire, la Antena 3, Radu Tudor se întreabă, pe blogul personal, de ce plăteşte statul român 45 de milioane de euro SPP-ului, dacă preşedintele Traian Băsescu este oricum implicat în accidente:

"Traian Basescu a provocat un accident de circulatie pe DN1, sambata, in jurul orei 13,00. Aflat la volanul unui Logan, presedintele nu a pastrat distanta si viteza regulamentara, lovind masina din fata sa cind aceasta a incetinit. E o tamponare banala. Dar presedintele nu e la primul incident. A mai fost implicat in alt accident, tot la volan fiind. Intrebare : de ce platim anual peste 45.000.000 Euro catre SPP, care e obligat sa protejeze viata si integritatea fizica a demnitarilor, daca presedintele se urca la volan si face accidente?"

De altfel, notează Radu Tudor, paza preşedintelui este prioritate pentru SPP, cel puţin la nivel teoretic: "Iata ce spune legea :

Secţiunea 3: Atribuţiile Serviciului de Protecţie şi Pază

Art. 14

(1)Serviciul de Protecţie şi Pază, prin structurile sale specializate, are următoarele atribuţii:

a)organizează şi execută activităţi pentru prevenirea şi anihilarea oricăror acţiuni prin care s-ar atenta la viaţa, integritatea fizică, libertatea de acţiune şi sănătatea persoanelor a căror protecţie este OBLIGAT să o asigure, precum şi pentru realizarea pazei şi apărării sediilor de lucru şi reşedinţelor acestora", notează Radu Tudor.

În final, dezvăluie realizatorul, SPP-ul primeşte, conform site-ului Camerei Deputaţilor, circa 45 de milioane de euro, în anul 2013, o creştere de 42,67%.

×
Subiecte în articol: radu tudor SPP volan buget Camera Deputatilor
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close