Antena 3 CNN Actualitate Media Revista presei - 1 decembrie: Staţie de 3.000.000 euro, fără călători

Revista presei - 1 decembrie: Staţie de 3.000.000 euro, fără călători

Revista presei - 1 decembrie: Staţie de 3.000.000 euro, fără călători
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    01 Dec 2011   •   10:56
România liberă: Basarab. Tramvaiele nu opresc pe pasaj nici la cinci luni de la inaugurare. Staţie de 3.000.000 euro, fără călători. Staţia RATB de pe Pasajul Basarab zace nefolosită de trei luni, deşi s-au investit 3 milioane de euro. Motivul invocat de autorităţi ar fi lipsa unui racord electric. Prin urmare, niciun tramvai nu opreşte în această staţie, pentru că bucureştenii nu pot folosi cele patru lifturi şi scări rulante care asigură accesul la peroane.

Puterea: Guvernul reduce subvenţiile agricole. Statul nu mai are bani pentru acordarea de subvenţii agricultorilor. Fermierii vor fi privaţi de jumătate din subvenţiile aferente anului 2011. Explicaţia este simplă din partea autorităţilor - cum plăţile se fac anul viitor, bugetul pe 2012 nu poate suporta o povară prea mare.

Fin.ro: SUA şi Asia au cele mai accesibile magazine online pentru români. Atunci când e vorba de achiziţionarea de gadgeturi sau noi tehnologii, cei interesaţi pot găsi preţuri avantajoase pentru astfel de produse în oferta magazinelor online din Asia şi Statele Unite. Astfel, în SUA, preţurile pentru iPad 2 (16 GB) încep de la 1.651 lei, în condiţiile în care această tabletă costă, în România, circa 2.000 de lei. Diferenţe notabile se înregistrează şi în cazul iPhone 4S (32GB), care se vinde la noi la un preţ cu 30% mai mare decât în SUA şi cu 20% mai mare decât în Germania sau Marea Britanie.

Jurnalul naţional: Ultimul banc cu poliţişti: Igaş a pus trupele MAI să sărbătorească 1 Decembrie pe 30 noiembrie. Ministrul de Interne, Traian Igaş, ţine cu dinţii să schimbe istoria românilor. La Arad, trupele MAI ale lui Igaş au fost puse să sărbătorească în avans Ziua Naţională a României, adică pe 30 noiembrie. Tot acest aranjament a fost organizat de Primăria Aradului, condusă de Gheorghe Falcă, pentru ca ministrul să poată fi prezent joi la festivităţile de la Alba Iulia, alături de întreg stafful pedelist. Culmea, oştaşii lui Igaş urmau să defileze de la ora 19.30, pe întuneric.

Ghimpele: Companiile de stat vor avea manageri privaţi. Guvernul a decis că toate societăţile de stat care au peste 1.000 de angajaţi vor avea management privat. Vorbim de companii care au avut o cifră de afaceri de peste un miliard de lei în 2010, iar procesul de selecţie al managerilor va dura între trei şi cinci luni. Salariile lor vor fi stabilite de fiecare companie în parte şi nu există un plafon maxim.

Adevărul.ro
: Biserica non-stop de la Timişoara primeşte credincioşi din toată religiile. Află cum sunt primiţi membrii noi. Un grup de credincioşi din toate confesiunile se roagă, la orice oră din zi sau noapte, într-o biserică din Timişoara. Ortodocşi, catolici şi neoprotestanţi au pus bazele unei iniţiative unice în România, dar care există de mai mulţi ani în Europa şi America. Cei 300 de timişoreni practic spun rugăciuni 24 de ore din 24 şi sunt împărţiţi pe grupe, zile şi ore, astfel încât, în permanenţă, Biserica „Sfânta Maria Regina Păcii“ să nu rămână niciun moment goală. Grupul timişorean este coordonat de un poliţist.


×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close