Antena 3 CNN Actualitate Media Serviciile lucrează! Ce s-a întâmplat după ce Alina Petrescu a anunțat la emisiune un subiect despre SRI

Serviciile lucrează! Ce s-a întâmplat după ce Alina Petrescu a anunțat la emisiune un subiect despre SRI

Serviciile lucrează! Ce s-a întâmplat după ce Alina Petrescu a anunțat la emisiune un subiect despre SRI
16 Aug 2016   •   15:34

Alina Petrescu și Mircea Badea au fost protagoniștii fără voie ai unui episod care arată eficiența serviciilor secrete din România. Alina Petrescu a anunțat, la Esențial, un subiect în legătură cu SRI, fără să dea alte detalii, iar în doar câteva momente, pe mailul de serviciu a primit precizări din partea serviciului secret cu privire la subiectul ce urma a fi discutat.

”Noi am anunțat pauza de publicitate. Am spus, ce tare e ora a doua de emisiune. O să vedeți subiecte tari cu Udrea și Alina zice: și cu SRI! Vorba bine nu sfârși, că pe mailul dânsei a primit un mail de la SRI. Eu am anunțat doar subiectul cu Udrea, iar ea spunea și despre SRI!”, a spus amuzat Mircea Badea.

Subiectul se referea la un proiect SRI destul de controversat. Romaniacurată.ro a scris, într-un material postat pe site, că acest sistem, care ar duce la crearea unui sistem de monitorizare a întregii populaţii şi pentru care serviciul a câştigat 26 de milioane de euro fonduri europene, pare să fi fost acordat cu dedicaţie.

SRI a depus proiectul în aceeași zi în care a fost lansat apelul, pe 9 iunie, şi a rămas în continuare singurul proiect înregistrat.

Teoretic, banii respectivi ar trebui să finanţeze digitalizarea şi interconectarea datelor de la instituţii care se ocupă de "evenimente de viaţă", cum ar fi Stare civilă.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Esential Alina Petrescu
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close