Site-ul unei importante publicaţii americane, atacat de Armata Siriană Electronică

de D.D.    |    15 Aug 2013   •   21:53
Site-ul unei importante publicaţii americane, atacat de Armata Siriană Electronică Foto: www.fxweek.com
Reprezentanţii cotidianului Washington Post au anunţat joi că site-ul publicaţiei a fost piratat de Armata Siriană Electronică. Grupul de hackeri a atacat deja site-urile mai multor publicaţii sau agenţii de presă occidentale pentru a transmite poziţiile regimului lui Bashar al-Assad, informează AFP.
   
Într-un comunicat, repezentanţii cotidianului american au explicat faptul că site-ul washingtonpost.com "a fost piratat astăzi (joi). Cititorii unora dintre articole au fost redirecţionaţi către site-ul Armatei Siriene Electronice. Această grupare de hackeri îl susţine pe preşedintele sirian Bashar al-Assad".
   
Armata siriană electronică, sau SEA potrivit acronimului său în engleză, s-a remarcat deja în ultimele luni piratând în special contul de Twitter al agenţiei de presă americane Associated Press, cu un fals mesaj care afirma că preşedintele Barack Obama a fost rănit în două explozii la Casa Albă.
   
Contul de Twitter al serviciului foto al AFP, precum şi reţelele sociale ale BBC, Al Jazeera, Financial Times sau Guardian au fost, de asemenea, piratate.
   
Pe site-ul său, SEA afirmă că apără "poporul arab sirian" faţă de "campaniile conduse de presa arabă şi occidentală".


x close