Antena 3 CNN Actualitate Medicament-minune pentru osteoporoză

Medicament-minune pentru osteoporoză

Medicament-minune pentru osteoporoză
04 Mai 2007   •   22:06

O veste bună pentru cei care suferă de osteoporoză. A apărut un medicament care, luat o singură dată pe an, te poate proteja timp de aproape trei ani. Medicamentul este aprobat deja în 50 de ţări din lume şi ar putea ajunge şi pe piaţa românească. Teste recente, făcute de medicii de la Universitatea California, San Francisco, arată că o injecţie duce la creşterea densităţii osoase vreme de un an şi riscul de fracturi ale coloanei vertebrale sau ale şoldului.

Cercetătorii care au făcut studii vorbesc şi de efecte secundare: febră, dureri de articulaţii şi muşchi, dureri de cap. E posibil, o spun tot ei, ca la unele persoane medicamentul să ducă la creşterea anormală a pulsului şi de aici riscul unui atac cerebral. Un pacient din 77 care a luat medicamentul în faza de teste a avut această problemă.

În România, cele mai eficiente tratamente pentru osteoporoză sunt administrate fie săptămânal, fie lunar. Oficiali din Sănătate susţin că e posibil ca de anul acesta să intre pe piaţa românească un nou medicament, care va fi administrat o dată la 3 luni. La noi, una din trei femei are probleme din cauza osteoporozei. Important e de reţinut că osteoporoza e o boală care poate fi prevenită.

Observator

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close