Antena 3 CNN Actualitate Medicii s-au înghesuit la târgul locurilor de muncă pentru a prinde un post în străinătate

Medicii s-au înghesuit la târgul locurilor de muncă pentru a prinde un post în străinătate

Medicii s-au înghesuit la târgul locurilor de muncă pentru a prinde un post în străinătate
Sursa foto: Medic
17 Oct 2009   •   11:13

Medicii s-au înghesuit cu miile să prindă un loc de muncă în spitale din străinătate, la cel mai mare târg de joburi pentru cadre medicale din Europa Centrală şi de Est. Salariile sunt atractive: între 4.000 şi 12.000 de euro.

La Targul Internaţional de Cariere Medicale din Capitală, desfăşurat la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila, au fost scoase la concurs peste 2.000 de posturi pentru medici, asistente, tehnicieni, fizioterapeuţi, biotehnologi, stomatologi şi farmacişti.

Organizatorii spun că au avut de-a face cu o concurenţă fără precedent. Mii de medicii români au venit la Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila", să se înscrie în cursă pentru posturile din Marea Britanie, Suedia, Germania, dar şi din Orientul Mijlociu.

Salariile oferite de spitalele care au participat la târg au fost între 3.000 şi 4.000 de euro pe lună pentru un rezident. În cazul medicilor specialiştii, suma se ridică la 10.000 - 12.000 de euro, lunar. În România, salariul unui rezident este de 900 de lei. Medicii ieşiţi de pe băncile facultăţilor spun că banii nu le ajung nici să-şi plătească chiria.

Majoritatea medicilor prezenţi la târg vor să părăsească ţara definitiv, din cauza salariilor de mizerie din România. După 20 de ani de muncă, un medic de familie câştigă în România 450 de euro pe lună, scrie

×
Subiecte în articol: medici strainatate
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close