Antena 3 CNN Actualitate Mesajul lui Arafat pentru cei care vor să meargă la pelerinaj: Cei care îi îndeamnă nu dau 2 lei pe viața lor!

Mesajul lui Arafat pentru cei care vor să meargă la pelerinaj: Cei care îi îndeamnă nu dau 2 lei pe viața lor!

Oamenii care îi îndeamnă pe credincioși să meargă la pelerinaje, contrar deciziei autorităţilor, "nu dau doi lei" pe viaţa enoriaşilor, a spus medicul Raed Arafat.

Mesajul lui Arafat pentru cei care vor să meargă la pelerinaj: Cei care îi îndeamnă nu dau 2 lei pe viața lor!
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    07 Oct 2020   •   14:30

Şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, susţine că în astfel de situaţii, cum este pelerinajul la moaştele Sf. Parascheva, viaţa oamenilor poate fi pusă în pericol, pentru că riscul de infectare cu coronavirus este mare.

"Eu sper ca lumea să fie înțeleaptă în final, să lase la o parte toate îndemnurile care sunt împotriva acestor măsuri, să-i lase la o parte pe cei care le spun că nu e nicio problemă. Oamenii ăștia, credeți-mă, nu țin nici 1% la binele lor. Asta e problema!", a declarat Raed Arafat, potrivit b1.ro.

Arafat: Când spui oamenilor "puteți face ce vreți", îi îndemni să-și pună viața lor în pericol

Întrebat la cine se referă, secretarul de stat a răspuns: "Indiferent... E plin Facebook-ul de comentarii. În momentul în care le spui oamenilor `nu respectați regula`, `nu respectați aceste reguli, voi puteți face ce vreți`, înseamnă că-i îndemni să-și pună viața lor în pericol. Fără să vorbesc de o persoană sau alta".

Şeful DSU a continuat spunând că cei care îi vor îndemna pe credincioși să meargă în pelerinaje, în plină pandemie, "nu dau doi lei" pe viețile acestor oameni.

"Regula care e stabilită prin Comitetul Național pentru Situații de Urgență e că deplasarea la pelerinaje nu e permisă. Dacă acest lucru se va întâmpla, contrar regulii, vor fi luate măsuri ca să se stopeze această mișcare, pentru că riscul e foarte mare. 

Oamenii care vor urca în autocare, îndemnați de oricine, nu mă interesează cine, ca să meargă câteva ore până la destinație și înapoi câteva ore să se întoarcă, trebuie să știe că persoana care îi îndeamnă să facă acest lucru nu dă doi lei pe viața lor, pentru că îi pune în pericol! Asta trebuie să se înțeleagă", a insistat medicul Raed Arafat.

Pelerinaj la Iaşi, în plină pandemie

Începe pelerinajul la moaştele Sfintei Parascheva de la Iaşi şi pentru prima dată în ultima sută de ani, credincioşii vor fi ţinuţi la distanţă, din cauza pandemiei de coronavirus.

De asemenea, cei care vor fi prezenţi la slujba de acolo vor trebui aibă buletinul la ei, pentru a dovedi jandarmilor faptul că locuiesc în municipiul Iaşi, şi nu vin din alte judeţe, potrivit noilor reglementări.

Procesiunea religioasă începe pe 8 octombrie, iar cei care sunt din alte localităţi au încercat să profite de zilele premergătoare şi au "furat" startul, astfel că au mers cu 2-3 zile înainte acolo. 

Ei ştiu că de mâine, autorităţile vor fi la intrarea în curtea bisericii şi îi vor legitima pe cei care vor veni, pentru a vedea dacă locuiesc în Iaşi, aşa cum prevăd noile reglementări.

Pelerinii au stat la coadă cu sau fără masca de protecţie şi au sărutat icoana Sfintei Parascheva, aşa cum au făcut an de an, deşi suntem în plină criză de coronavirus. 

COVID în România, zi cu record absolut

România a stabilit, miercuri, un nou record negativ în ceea ce priveşte numărul oamenilor care s-au infectat cu coronavirus, pacienţi care au murit infectați cu acest virus, dar şi de persoane internate pe secţiile de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI).

Astfel, în ultimele24 de ore, 2.958 de români s-au infectat cu coronavirus, 82 au murit și 612 sunt internați la ATI.

Până astăzi, 7 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 142.570 de cazuri de persoane cu COVID – 19 şi 5.203 persoane au murit.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat pelerinaj
Parteneri
Puhoi de lume la icoana care plânge cu mir, la Buzău
x close