Antena 3 CNN Actualitate RO ALERT. Mesaj de ”alertă extremă” în Capitală, 20 octombrie 2020

RO ALERT. Mesaj de ”alertă extremă” în Capitală, 20 octombrie 2020

Bucureștenii au primit, în această dimineață, un mesaj de ”alertă extremă” din partea Ro Alert. Incidenţa cumulată a depăşit 3 cazuri la mia de locuitori, iar de marți au intrat în vigoare mai multe restricții în Capitală.

RO ALERT. Mesaj de ”alertă extremă” în Capitală, 20 octombrie 2020
de Laura Dinu    |    20 Oct 2020   •   11:02

”Atenție! În municipiul București nivelul de răspândire a noului coronavirus (Covid-19) este ridicat - peste 3 la mia de locuitori. MASCA este obligatorie în spațiile deschise și în cele închise! ȘCOLILE își vor desfășura cursurile online. Activitatea ÎN INTERIOR a restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor, sălilor de spectacole și sălilor de jocuri de noroc este interzisă. Aceste decizii sunt valabile pentru următoarele 14 zile. RESPECTAȚI măsurile sanitare pentru a nu pune în pericol viața dvs. sau a celor din jur”, este mesajul primit, marți, de bucureșteni. 

La doar câteva minute, bucureștenii au primit din nou mesajul alertă, de data aceasta, în limba engleză. 

Au fost adoptate noile restricţii anti-COVID în Bucureşti! De marţi, masca este obligatorie permanent în exterior. Şcolile, creşele şi universităţile, pe "roşu". Restaurantele şi 'păcănelele' se închid iar

Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit luni în şedinţă, pentru a constata rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19 din ultimele 14 zile şi pentru a decide, în consecinţă, restricţiile suplimentare care se vor aplica în Bucureşti pe baza analizei făcute de Direcţia de Sănătate Publică.

Rata de incidenţă anunţată luni este de 3,19 la mie, în creştere faţă de duminică.

Asta înseamnă că şcolile intră în scenariul roşu pentru următoarele două săptămâni iar închiderea afectează şi unităţile de învăţământ pentru preşcolari.

Purtarea măştilor de protecţie devine obligatorie pe stradă, nu doar în spaţiile publice aglomerate, iar activitatea din interiorul restaurantelor, cafenelelor, barurilor precum şi activitatea din sălile de spectacol este suspendată.

 

×
Subiecte în articol: mesaj coronavirus ro alert
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close