Antena 3 CNN Actualitate Mesajul hackerilor români, apreciat de conaţionali: "Felicitări! Sunteţi mai patrioţi decât politicienii"

Mesajul hackerilor români, apreciat de conaţionali: "Felicitări! Sunteţi mai patrioţi decât politicienii"

Mesajul hackerilor români, apreciat de conaţionali: "Felicitări! Sunteţi mai patrioţi decât politicienii"
16 Apr 2010   •   13:21
Cum comentezi mesajul hackerilor români? Exprimă-ţi opinia în legătură cu felul în care suntem priviţi în străinătate



Mesajul transmis britanicilor de către hackerii români care au spart site-ul publicaţiei Daily Telegraph pare a fi foarte apreciat de români. După publicarea articolului, zeci de cititori Antena3.ro i-au felicitat pe autorii atacului informatic.

Primele peste 40 de comentarii postate la articolul despre mesajul hackerilor români sunt în favoarea acestora. Oamenii aprobă şi felicită mai degrabă conţinutul mesajului decât atacul în sine. Ei spun că s-au săturat să fie asociaţi în afară cu persoanele de etnie romă care comit infracţiuni.

"În sfârşit, că m-am săturat să tot explic că nu suntem toţi ţigani!", spune unul dintre cititori. "În sfârşit cineva care e în stare să ne facă auziţi", completează un alt utilizator al site-ului.

Vezi aici mesajul hackerilor români

Oamenii susţin acţiunea hackerilor ca alternativă la lipsa unei voci puternice din România care să lupte cu remarcile tendenţioase din presa britanică făcute la adresa românilor.

"Excelent! Dacă guvernanţii noştri nu sunt în stare să ia atitudine, fiind prea ocupaţi cu instrumentul licuriciului mare, măcar cei care gândesc în ţara asta să ne apere de noroiul aruncat permanent în faţă de către idioţi! Mulţumesc hakerilor!", spune un alt cititor.

"Felicitări. Sunteţi mai patrioţi decât politicienii români", mai spune un conaţional.

Referitor la episodul filmat în România de Top Gear, unii cititori susţin că se putea renunţa la unele comentarii defăimătoare la adresa românilor.

"Şi eu am rămas cu un gust amar după ce am văzut Top Gear, profesional şi tehnic vorbind este bine realizată însă au cam exagerat cu sărăcia şi ţiganii, e ca şi cum te-ai duce să filmezi dintr-o groapă şi să spui că aşa este toată ţara. Noroc cu Transfăgărăşanul şi cu peisajele mirifice care au mai contrabalansat lucrurile", susţine un cititor.

Site-ul publicaţiei Daily Telegraph a fost spart de către un grup de hackeri din România, deranjaţi de felul în care cetăţenii români sunt trataţi în presa britanică, fiind asociaţi cu persoanele de etnie romă care comit infracţiuni în străinătate. Potrivit The Guardian, două secţiuni ale site-ului au fost atacate de grupul "Romanian National Security".

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: hackeri mesaj
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close