Mesajul postat de Victor Ponta la prima oră

de D.G.    |    10 Feb 2016   •   08:56
Mesajul postat de Victor Ponta la prima oră foto: Facebook
Fostul premier Victor Ponta transmite, într-o postare pe pagina sa de Facebook, condoleanțe și respect față de victimele nevinovate ale tragediei din Germania, familiile și cei apropiați acestora, potrivit Agerpres.

"Sunt momente de solidaritate și de reținere/ cu siguranță cauzele vor fi identificate și înlăturate pentru viitor, acum însă este doar suferință și decență. Vreau să apreciez faptul că Germania în acest moment greu dă un exemplu de civilizație, decență și normalitate — niciun om politic nu a speculat tragedia pentru a o ataca pe Doamna Cancelar Merkel, nimeni nu încearcă să obțină capital politic pe baza victimelor, nimeni nu mimează compasiune ipocrită pentru victime după care își face poze cu nuntașii veseli, nimeni nu va îndrăzni să spună "a fost nevoie să moară oameni ca să..."!!!", a scris Ponta miercuri pe Facebook.

El spune că "în Germania așa ceva ar fi imposibil, o lipsă de minimă morală sancționată radical". "Asemenea manipulări cinice se întâmplă doar în "teritorii barbare" sau în "colonii" încă necivilizate (care, din păcate, mai există și în Europa de azi)".

Coliziunea dintre două trenuri care a făcut zece morți și 81 de răniți marți în Germania, în pofida existenței unui sistem automat de frânare, a fost cauzată de o eroare umană, au afirmat mai multe media germane, potrivit AFP. Accidentul s-a produs în jurul orelor 7,00 (6,00 GMT), aproximativ la jumătatea drumului feroviar de șase kilometri dintre stațiunea Bad Aibling și orașul Kolbermoor din Bavaria, între două trenuri de pasageri care s-au ciocnit frontal la mare viteză.

Parteneri
x close