Antena 3 CNN Actualitate Miercuri va fi o zi caniculară. Vezi prognoza meteo

Miercuri va fi o zi caniculară. Vezi prognoza meteo

Miercuri va fi o zi caniculară. Vezi prognoza meteo
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    12 Iun 2012   •   21:05

Miercuri va fi caniculă. Cel puțin asta spun meteorologii, care anunță că mercurul din termometre va trece mâine peste 35 de grade Celsius în sudul ţării, şi, din cauza umezelii noi o să simţim chiar mai multe.

Canicula nu este însă singura problemă. Nivelul radiaţiilor este şi el crescut în această perioadă, motiv pentru care medicii recomandă prudență dacă vrem să scăpăm de căldură la ştrand sau la plajă, pentru că arsurile solare sunt deosebit de periculoase.

Cu aproape 30 de grade în aer şi 21 de grade în apa mării, plaja a fost astăzi cea mai mare ispită și nu puţine au fost domnişoarele care au cedat chemării nisipului fierbinte.

Soarele nu a fost deloc unul blând, iar cine a stat fără protecţie la orele prânzului şi-a riscat pielea la propriu. Indicele UV a ajuns astăzi la 9,3 unităţi la Constanţa şi Mangalia, a trecut de 9 şi la Bucureşti şi nu a scăzut sub 8 în cele mai multe oraşe din ţară. Altfel spus, riscul unor arsuri grave a fost mare.

A fost căldură mare şi la munte, unde temperaturile nu au coborât sub 32 de grade Celsius.

Iar mâine va fi şi mai cald. În sudul ţării se vor înregistra 35 de grade în termometre, dar noi vom simţi mai multe, din cauza umezelii din aer.

Medicii au indicaţii clare pentru cei care nu vor să aibă probleme. Hidratarea este cea mai importantă, și nu băuturile reci ar trebui să ne atragă, ci apa la temperatura camerei sau ceaiurile calde neîndulcite.

Prognoza meteo pentru miercuri


În țară, în sudul şi sud-estul ţării vremea va fi călduroasă, caniculară după-amiaza când şi indicele de confort termic temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi local pragul critic de 80. Spre seară şi noaptea înnorările se vor accentua şi se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului, vor fi înnorări temporare şi pe arii restrânse ploi, mai ales în cursul zilei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 25 şi 35 de grade, iar cele minime între 10 şi 20 de grade, uşor mai ridicate pe litoral. Presiunea atmosferică va fi staţionară ziua şi în creştere noaptea.

În Capitală
, vremea va fi călduroasă, caniculară după-amiaza când şi indicele de confort termic temperatură-umezeală ITU va atinge pragul critic de 80. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în partea a doua a intervalului când se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 34-35 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 19 grade. Presiunea atmosferică va fi staţionară ziua şi în creştere noaptea.

Pentru informaţii complete despre starea vremii, accesaţi Meteoplus.ro.




×
Subiecte în articol: canicula temperaturi Soare hidratare
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close