Mihai Călinescu, desemnat pentru a prelua şefia Poliţiei Capitalei

15 Apr 2009   •   10:46
Mihai Călinescu, desemnat pentru a prelua şefia Poliţiei Capitalei Mihai Calinescu
Comisarul şef Mihai Călinescu a fost desemnat, miercuri, pentru a prelua conducerea Poliţiei Capitalei. Numirea, care nu este încă una definitivă, vine după ce chestorul Marian Tutilescu a fost schimbat de la şefia Poliţiei.

Mihai Călinescu a ocupat până în prezent funcţia de adjunct al şefului IGPR.

Chestorul Marian Tutilescu a fost schimbat săptămâna trecută de la Poliţia Capitalei, el urmând să fie numit la şefia Direcţiei de Permise Auto, potrivit unor surse din poliţie.

Înlocuirea lui Tutilescu vine după mai multe controale ale IGP la departamentele Judiciar şi Ordine Publică din cadrul Poliţiei Capitalei, în cadrul cărora s-au constatat mai multe nergeguli. De altfel, se pare că acţiunea în forţă declanşată de Tutilescu în cazul Gigi Becali ar fi fost tocmai pentru ca acesta să îşi demonstreze utilitatea la şefia Poliţiei Capitalei.

Vor fi schimbaţi din funcţie şi adjuncţii lui Tutilescu, chestorul Lucian Guran şi comisarul şef Aurel Smochină. Deciziile au fost luate în urma unei şedinţe a conducerii Ministerului de Interne, în care au fost analizate evenimentele de la Plaza Mall, de la sfârşitul lunii februarie.

Cinci persoane au fost reţinute atunci de poliţişti, după un scandal în care au fost implicaţi agenţi ai firmei de pază BGS şi membri ai clanului Preda. În momentul scandalului, chestorul Marian Tutilescu nu se afla în Bucureşti, la comanda Poliţiei Capitalei fiind comisarul şef Constantin Adam.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, anunţa atunci că a dispus o anchetă la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti pentru verificarea modului în care se asigură ordinea şi siguranţa publică, dar şi supravegherea grupărilor criminale care acţionează pe raza Capitalei.


Antena3.ro

Parteneri
x close