Antena 3 CNN Actualitate MIhai Fifor, reacție în cazul fetiței din Mehedinți: Asta se întâmplă când o societate ajunge să își rezolve toate problemele doar cu procurorii

MIhai Fifor, reacție în cazul fetiței din Mehedinți: Asta se întâmplă când o societate ajunge să își rezolve toate problemele doar cu procurorii

MIhai Fifor, reacție în cazul fetiței din Mehedinți: Asta se întâmplă când o societate ajunge să își rezolve toate problemele doar cu procurorii
23 Iun 2019   •   15:43

Mihai Fifor, purtător de cuvânt al PSD, comentează cazul copilului din Mehedinți luat de acasă cu forța, punctând că "asta se întâmplă când o societate ajunge să își rezolve toate problemele doar cu procurorii", cazul fiind de drept civil.

„Despre tulburătorul caz al Sorinei de la Mehedinți aș sublinia un singur lucru: asta se întâmplă când o societate ajunge să își rezolve toate problemele doar cu procurorii!

Ne dezumanizăm, ne brutalizăm și vedem copii traumatizați de acțiunile „în forță”! Pierdem din vedere esențialul: legile sunt făcute ca să ne protejeze copiii, nu să-i traumatizeze!

Cazul de la Mehedinți era o chestiune de drept civil, nicidecum de penal.

Iar protecția și binele Sorinei, in interesul superior al copilului,
trebuiau să fie principala grijă a „oamenilor legii”, cum greșit am ajuns să-i numim pe cei care ar trebui să acționeze nu doar după litera legii, ci și în spiritul ei.

Dincolo de toate aceste opinii, unele mai tehnice, altele doar emotionale, ramane un copil bulversat in profunzimea sufletului lui. Un copil care va trai mereu cu nesiguranta ca, poate maine, altii mascati vor veni si o vor smulge de langa cei pe care, in timp, cu efort si cu mii de intrebari, ii va numi "mama" si "tata".

Iar cand strici sufletul unui copil, numai Dumnezeu te mai poate ierta. Oamenii nu mai au cum...”, scrie Fifor pe Facebook.

×
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close