Antena 3 Actualitate Mihai Necolaiciuc avea acte emise în Venezuela când a fost arestat de agenţii federali americani

Mihai Necolaiciuc avea acte emise în Venezuela când a fost arestat de agenţii federali americani

20 Iun 2009   •   18:10
Mihai Necolaiciuc avea acte emise în Venezuela când a fost arestat de agenţii federali americani
Sursa foto: Mihai Necolaiciuc

Mihai Necolaiciuc, fostul şef al Companiei Naţionale de Căi ferate, arestat recent în Satele Unite, avea la el acte emise în Venezuela. Înformaţia apare într-un document dat publicităţii de Mediafax şi adresat Biroului Naţional Central Bucureşti şi Secretariatului General al Interpol.

Prin documentul respectiv un senior inspector american a informat, în 18 iunie, la ora 04.00 dimineaţa, că "Necolaiciuc Mihai, cetăţean român, căutat în România pentru corupţie şi abuz de putere, a fost arestat de agenţii federali americani de la Marshals Service şi de cei de la Departamentul pentru Migraţie şi Vămi în 17 iunie 2009 în statul Florida".

Arestarea lui Necolaiciuc a avut loc la cererea Interpol Washington, menţionează documentul. Ancheta a fost coordonată de Biroul Central Naţional al Statelor Unite, Divizia pentru străini şi fugari. S-a avut în vedere ca Necolaiciuc să nu plece din SUA dacă i se oferea posibilitatea, se mai notează în informarea oficialului american de la Marshal Service .

Potrivit aceleiaşi surse, Nicolaiciuc este în prezent în custodia Departamentului american pentru Migraţie şi Vămi. El este deţinut într-o unitate federală din Florida pentru că a încălcat legile americane ale migraţiei.

Finalul documentului este însă cu adevarat interesant: ?Pentru că nu suntem siguri cât de mult îl putem reţine cu acuzaţiile administrative curente, încurajăm colegii noştri din România să depună urgent o cerere de arest provizoriu ".

Mihai Necolaiciuc este urmărit pentru un prejudiciu estimat la aproximativ 50 de milioane de euro adus Companiei Naţionale de Căi Ferate.

Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close