Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Lucian Bode le promite poliţiştilor bani, uniforme şi arme noi

Ministrul Lucian Bode le promite poliţiştilor bani, uniforme şi arme noi

Lucian Bode a recunoscut într-o intervenţie la Antena 3 CNN, că majorările de salarii acordate până acum polițiștilor nu au fost la nivelul cerut. Ministru al Afacerilor Interne a promis că se vor face investiții pentru schimbarea uniformelor şi dotarea cu armament modern.

Ministrul Lucian Bode le promite poliţiştilor bani, uniforme şi arme noi
Sursa foto: Lucian Bode/Facebook
de Iulia Gorgorin    |    19 Oct 2022   •   17:40

"Eu îmi doresc să majorăm salariile, să aducem la zi legea cadru de salarizare, legea 153. Ştiţi foarte bine că în acest an s-au acordat majorări salariale pentru angajaţii din Ministerul Afacerilor Interne, nu la nivelul la care ne-am fi dorit.

Noi facem eforturi foarte mari pentru a majora salariile, dar în acelaşi timp ne dorim şi modernizarea echipamentelor de inervenţie.

Ne dorim investiţii, uniforme noi, schimbarea armamentului. Sunt lucruri la care noi trebuie să ne gândim.

Bugetul pe acest an a fost de 23,1 miliarde, 55% a fost alocat pentru cheltuieli salariale şi aproximativ 20% pentru cheltuieli sociale, pentru pensii", a declarat Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne.

Poliţiştii au protestat astăzi, în faţa sediului M.A.I  Agenții spun că au de primit restanţe salariale din ultimii doi ani şi nu mai fac faţă valului de scumpiri din ultima perioadă.

Poliţiştii le reproşează guvernanţilor că legea salarizarii nu a fost aplicată corect. 

"Suntem cei mai eficienți angajați ai statului. Bode se laudă cu munca polițiștilor care sunt plătiți cu salariul minim al muncitorilor necalificați din construcții.

Cât M.A.I. răbdăm????", au scris reprezentanţii Sindicatul Europol, într-o postare pe pagina de Facebook.

Posted by Sindicatul Europol on Wednesday, 19 October 2022

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close