Antena 3 CNN Actualitate Polițiștii protestează în fața Ministerului de Interne, pentru restanțele salariale din ultimii doi ani: "Ne-am săturat să fim fraierii de serviciu"

Polițiștii protestează în fața Ministerului de Interne, pentru restanțele salariale din ultimii doi ani: "Ne-am săturat să fim fraierii de serviciu"

Poliţiştii protestează astăzi în fața sediului Ministerului de Interne. Sindicaliştii spun că nu vor creşteri salariale, ci doar să-şi primească banii restanți din ultimii doi ani.

Polițiștii protestează în fața Ministerului de Interne, pentru restanțele salariale din ultimii doi ani: "Ne-am săturat să fim fraierii de serviciu"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Mia Lungu    |    19 Oct 2022   •   11:28

A început protestul poliţiştilor în faţa Ministerului de Interne. Sindicaliştii spun că nu vor creşteri salariale, ci doar să-şi primească restanţele din ultimii doi ani.

Sunt așteptați să participe la protest aproximativ 500 de polițiști. Aceștia spun ca dublarea ratelor la bănci, dar și a preturilor la alimente au dus la scăderea veniturilor lor cu peste 50%.

"Polițiștii vor fi din nou în stradă pentru a solicita plata drepturilor salariale restante pe care Guvernul României a considerat de bunăcuviință să le înghețe. Astfel, sub pretextul că aplicarea legii salarizării nu este posibilă, în timp ce alte categorii socio-profesionale au beneficiat în acest timp de diverse majorări salariale, constatăm că se împlinesc 2 ani de când drepturile noastre salariale restante au fost înghețate.

În aceste condiții, Sindicatul Europol continuă seria de proteste prin care nu revendicăm majorări salariale, ci doar respectarea legii și acordarea restanțelor ce ni se cuvin, întrucât ne-am săturat efectiv să fim fraierii de serviciu ai sistemului bugetar care primesc din când în când promisiuni deșarte sau doar firimituri", arată Europol.

Europol arată că trebuie eliminată percepția publică greșită conform căreia în această instituție "curge lapte și miere":

"La acest moment dublarea ratelor la bănci, creșterea prețurilor la alimente, energie și carburanți, au condus la diminuarea veniturilor polițiștilor cu peste 50%, iar dacă ne dorim siguranță și integritate, în contextul aderării la spațiul Schengen, trebuie să înțelegem în mod definitiv că cel mai relevant factor în creșterea corupției este salarizarea mizeră de care au parte polițiștii în prezent".

 

 

×
Subiecte în articol: politisti protest restante
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close