Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Justiţiei doreşte crearea unui serviciu de informaţii la Justiţie

Ministrul Justiţiei doreşte crearea unui serviciu de informaţii la Justiţie

Ministrul Justiţiei doreşte crearea unui serviciu de informaţii la Justiţie
Sursa foto: Catalin Predoiu
23 Feb 2009   •   23:40

Cătălin Predoiu propune crearea unui serviciu de Informaţii la ministerul de Justiţie. Decizia va fi luată însă după consultarea cu CSM şi avizul Parlamentului. O altă măsură propusă de Cătălin Predoiu este creşterea responsabilităţilor procurorului general al României, care ar trebui să poată da sancţiuni procurorilor fără să fie nevoie de avizul CSM.
Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu susţine că justiţia are nevoie de informaţii din penitenciare, mai ales după ce în ultima perioadă au fost descoperite numeroase nereguli, în urma cazului Gorbunov. Ministrul spune însă că nu este vorba neapărat despre un serviciu secret.
Cătălin Predoiu a precizat că un serviciu de informaţii al ministerului Justiţiei poate fi înfiinţat doar după consultări cu reprezentanţii Consiliului Superior al Magistraturii şi cu opinia publică.
O altă iniţiativă a Ministrului Justiţiei este creşterea prerogativelor procurorului general al României, care ar trebui să poată să-i sancţioneze pe procurori în cazurile de indisciplină.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Ministerul Justitiei Catalin Predoiu
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close