Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Sănătății anunță controale încrucișate în spitale din 10 martie

Ministrul Sănătății anunță controale încrucișate în spitale din 10 martie

22 Feb 2016   •   17:44

Toate spitalele din România vor fi controlate începând din 10 martie, a anunţat ministrul Patriciu Achimaş Cadariu. Vor fi comisii de specialite dar şi de integritate care vor face verificări drastice şi pot da sancţiuni, spune ministrul.

Potrivit acestuia, controalele ar urma să fie făcute de specialiști din două județe în al treilea județ. "Pregătim cu mare atenție aceste controale încrucișate, compartimentele de control, integritate sunt alături de noi", a spus ministrul.

El a afirmat că se gândește la instituirea unor registre în care să se marcheze cazurile de boli transmisibile, dar și complicațiile care apar în tratamentul unor pacienți.

"Ne gândim la instituirea unor registre (...). Spitalele să aibă registre în care să marcheze aceste cazuri de boli transmisibile, de situații neobișnuite, precum și complicațiile care apar în tratamentul unor pacienți, astfel încât directorii de DSP să meargă proactivi săptămânal și să poată verifica ei înșiși aceste registre, dincolo de raportarea care se pune. Gândim acest mod de a merge către pacienții noștri prin intermediul mecanismelor de inspecție și control pe care le avem", a precizat Achimaș-Cadariu.


×
Parteneri
Un jandarm din Braşov a fost omorât. Criminalul, găsit inconştient
x close