Antena 3 CNN Actualitate Mircea Badea, despre scandalul rasist cu arbitrii români: "Reacţia echipei turce e de nino-nino"

Mircea Badea, despre scandalul rasist cu arbitrii români: "Reacţia echipei turce e de nino-nino"

Mircea Badea a vorbit în timpul emisiunii Sinteza Zilei despre scandalul în care au fost implicaţi arbitrii români Sebastian Colţescu şi Ovidiu Haţegan, în care primul din ei a fost acuzat de rasism după ce a folosit expresia "Ăla negru" către un membru de culoare al staffului echipei din Turcia.

Mircea Badea, despre scandalul rasist cu arbitrii români: "Reacţia echipei turce e de nino-nino"
de Georgiana Adam    |    08 Dec 2020   •   23:48

"Eu nu am înţeles ce mare abominaţie a comis arbitrul român? Absolut nimic! Reacţia echipei turce este de boală mintală. Oricum, mai bine pierd la masa verde cu 3-0, că în realitate luau bătaie cu 5, de la PSG.

Ce a zis, până la urmă? L-a identificat prin rasă. Nu e de preferat asta. Dacă îi spunea "ăla mai înalt", sau "al doilea de la dreapta". 

Cuvântul "negru" nu e o insultă. Organizaţia Mondială "Black Lives Matter" aşa începe, cu "Black". Ei nu spun "Afro-americans lives Matter", ei spun "Black Lives Matter".

Cuvântul "negru" nu are nimic insultător în el. Este în regulă.

Demersul de a identifica o persoană cu ajutorul rasei nu e de preferat, că poţi să-l identifici altfel, nu prin rasă.

Arbitrii români Colţescu şi Haţegan, dialog rasist în Liga Campionilor. Echipele au părăsit terenul din cauza românilor

Dacă meciul era în Congo şi arbitrul ar fi spus "ăla albul de acolo", ar fi fost un reflex de înţeles că îl identifici uşor printre unii care sunt altfel.

Dar cuvântul în sine nu are nimic insultător.

Reacţia echipei turce e de nino-nino", a comentat Mircea Badea scandalul în care au fost implicaţi arbitrii români Ovidiu Haţegan şi Sebastian Colţescu.

Comentariul integral al lui Mircea Badea, în clipul de mai jos:

 

 

×
Subiecte în articol: Mircea Badea
Parteneri
Mama fetiţei omorâte în Bucureşti a mărturisit cine i-a ucis copilul
x close